Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Brownie édesburgonyából

Édesburgonyából süti? Naná! Nézzétek csak Gökler Kriszti klassz receptjét!
2019. június 10.

Édeskés ízénél fogva az édesburgonya nem csak főételek, de desszertek kiváló alapanyaga is lehet. Puha állaga krémesen finommá varázsolja ezt az egészséges hozzávalókkal készült csokis süteményt.

Hozzávalók

20x20 cm-es tepsihez
  • 40 dkg puhára sült édesburgonya
  • 10 dkg zabliszt
  • 3 dkg zsírszegény kakaópor
  • 7 dkg eritrit
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 dl (növényi) tej

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

Az édesburgonyát meghámozzuk és villával pépesítjük. A csokoládé kivételével a többi hozzávalóval együtt egy turmixgépbe tesszük, vagy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Sütés után még nagyon puha és krémes a tészta, de hűlés alatt szépen megszilárdul.

A cukormentes csokoládét felolvasztjuk, majd a vékonyan bekenjük vele a brownie tetejét. Friss gyümölccsel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csicseriborsó omlett

Csicseriborsó omlett

Nem fogyasztasz tojást? Ehhez az omletthez nem is szükséges!
Epres Raffaello golyó

Epres Raffaello golyó

Egyik kedvenc desszertünk tavaszi változata...
Füstölt lazacba tekert spárga

Füstölt lazacba tekert spárga

Dübörög a spárgaszezon, ezt a receptet se hagyjátok ki!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?