Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Füstölt lazacba tekert spárga

Dübörög a spárgaszezon, ezt a receptet se hagyjátok ki!
2019. May 22.

A göngyölt spárga élményéről azoknak sem kell lemondaniuk, akik nem kedvelik a bacont, vagy egyszerűen szeretnének egészségesebb alternatívát választani, hiszen füstölt lazacba tekerve is isteni étel készíthető belőle.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • himalája só
  • 50 dkg zöld spárga
  • 20 dkg füstölt vadlazac
  • 5 dkg joghurtsajt vagy zsírszegény krémsajt
  • 1 db citrom vagy lime

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy főzőedényben pedig sós vizet forralunk.

A spárgák végét 3-4 cm hosszan levágjuk, majd megtisztítjuk, és a forró vízbe tesszük kb. 5 percre. Ezután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

A füstölt lazacot vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk kevés citrom- vagy lime-lével, majd a szeletek egyik oldalát megkenjük a joghurtsajttal, és feltekerjük a párolt spárgák közepére.  

Sütőpapírral bélelte tepsibe helyezzük a spárgákat egymástól 1 cm távolságra, majd az előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás tartlet

Málnás tartlet

Szívderítő színek egy finom és egészséges desszertben.
Édesburgonyalepény

Édesburgonyalepény

Köret vagy könnyű vacsora, induljon ezzel a finom étellel a hét!
Chili sin carne

Chili sin carne

Nincs is jobb egy kellemesen melengető, fűszerekben gazdag fogásnál ebben a „télies” tavaszi időben...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!