Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Füstölt lazacba tekert spárga

Dübörög a spárgaszezon, ezt a receptet se hagyjátok ki!
2019. május 22.

A göngyölt spárga élményéről azoknak sem kell lemondaniuk, akik nem kedvelik a bacont, vagy egyszerűen szeretnének egészségesebb alternatívát választani, hiszen füstölt lazacba tekerve is isteni étel készíthető belőle.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • himalája só
  • 50 dkg zöld spárga
  • 20 dkg füstölt vadlazac
  • 5 dkg joghurtsajt vagy zsírszegény krémsajt
  • 1 db citrom vagy lime

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy főzőedényben pedig sós vizet forralunk.

A spárgák végét 3-4 cm hosszan levágjuk, majd megtisztítjuk, és a forró vízbe tesszük kb. 5 percre. Ezután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

A füstölt lazacot vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk kevés citrom- vagy lime-lével, majd a szeletek egyik oldalát megkenjük a joghurtsajttal, és feltekerjük a párolt spárgák közepére.  

Sütőpapírral bélelte tepsibe helyezzük a spárgákat egymástól 1 cm távolságra, majd az előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás tartlet

Málnás tartlet

Szívderítő színek egy finom és egészséges desszertben.
Édesburgonyalepény

Édesburgonyalepény

Köret vagy könnyű vacsora, induljon ezzel a finom étellel a hét!
Chili sin carne

Chili sin carne

Nincs is jobb egy kellemesen melengető, fűszerekben gazdag fogásnál ebben a „télies” tavaszi időben...

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.