Málnás tartlet
Ebben az időszakban szinte bárhol kaphatunk friss bogyós gyümölcsöket. Érdemes kihasználni a szezonjukat, és kipróbálni a franciák gyümölcstortáját, a tartletet.
Hozzávalók
12 db-hoz- Alap:
- 16 dkg zabpehelyliszt
- 6 dkg porrá őrölt eritrit
- 8 dkg puha vaj
- Krém:
- 10 dkg málna
- 15 dkg zsírszegény túró
- 6 dkg görög joghurt
- 8 dkg porrá őrölt eritrit
- ½ citrom reszelt héja
- 1 kk. útifű maghéj
- 12 db áfonya
Elkészítés
A zabpehelylisztet összekeverjük a porrá őrölt eritrittel, és összemorzsoljuk a vajjal. Amint összeállt a tészta, befóliázva a hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
Ezután 12 egyenlő nagyságú golyóra osztjuk a tésztát, és kivajazott muffin- vagy kosárkaformába nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt barnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Eközben elkészítjük a krémet. 12 db málnát félreteszünk a díszítéshez, a többit villával pépesítjük. Hozzáadjuk a zsírszegény túrót, a görög joghurtot, az eritritet és a fél citrom reszelt héját. Végül belekeverjük az útifű maghéjat is, hogy megfelelően besűrűsödjön a túrókrém.
A kihűlt, formából kiszedett kosárkákat megtöltjük a málnás krémmel, majd a félretett málnával és az áfonyával díszítjük.