Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Málnás tartlet

Szívderítő színek egy finom és egészséges desszertben.
2019. május 15.

Ebben az időszakban szinte bárhol kaphatunk friss bogyós gyümölcsöket. Érdemes kihasználni a szezonjukat, és kipróbálni a franciák gyümölcstortáját, a tartletet.

Hozzávalók

12 db-hoz
  • Alap:
  • 16 dkg zabpehelyliszt
  • 6 dkg porrá őrölt eritrit
  • 8 dkg puha vaj
  • Krém:
  • 10 dkg málna
  • 15 dkg zsírszegény túró
  • 6 dkg görög joghurt
  • 8 dkg porrá őrölt eritrit
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1 kk. útifű maghéj
  • 12 db áfonya

Elkészítés

 

A zabpehelylisztet összekeverjük a porrá őrölt eritrittel, és összemorzsoljuk a vajjal. Amint összeállt a tészta, befóliázva a hűtőbe tesszük kb. 30 percre.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

Ezután 12 egyenlő nagyságú golyóra osztjuk a tésztát, és kivajazott muffin- vagy kosárkaformába nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt barnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Eközben elkészítjük a krémet. 12 db málnát félreteszünk a díszítéshez, a többit villával pépesítjük. Hozzáadjuk a zsírszegény túrót, a görög joghurtot, az eritritet és a fél citrom reszelt héját. Végül belekeverjük az útifű maghéjat is, hogy megfelelően besűrűsödjön a túrókrém.

A kihűlt, formából kiszedett kosárkákat megtöltjük a málnás krémmel, majd a félretett málnával és az áfonyával díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyalepény

Édesburgonyalepény

Köret vagy könnyű vacsora, induljon ezzel a finom étellel a hét!
Chili sin carne

Chili sin carne

Nincs is jobb egy kellemesen melengető, fűszerekben gazdag fogásnál ebben a „télies” tavaszi időben...
Karfiolsteak

Karfiolsteak

Ne csak a szokványos módokon készítsük el a karfiolt!

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.