Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karfiolsteak

Ne csak a szokványos módokon készítsük el a karfiolt!
2019. április 29.

A rántott karfiolon túl is rengeteg lehetőség van a karfiol változatos és ízletes elkészítésére. A karfiolsteak nem csak finom és egészséges összetevője lehet ételünknek, de nagyon látványos is.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 1 fej karfiol
  • 1 db fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • ½ ek. himalája só
  • ¼ ek. őrölt fekete bors
  • 1 ek. őrölt füstölt paprika
  • 2 ek. sörélesztő pehely

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A karfiol leveleit és torzsáját eltávolítjuk, alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Egy éles kés segítségével 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és szintén a sütőpapírra helyezzük.

Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal, a paprikával és a sörélesztő pehellyel, valamint egy fokhagymanyomón áttört fokhagymával. A fűszerezett olajjal jó alaposan megkenjük a karfiolszeletek felszínét, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukkinipörkölt

Cukkinipörkölt

Színes és finom, ráadásul kalóriaszegény.
Epres-krémsajtos piskótatekercs

Epres-krémsajtos piskótatekercs

Még elkészülhet az ebéd utánra...
Répatorta kenyér

Répatorta kenyér

Répatorta kell húsvétra, ugye? Ráadásul ez a süti csupa egészséges hozzávalóból áll.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.