Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Répatorta kenyér

Répatorta kell húsvétra, ugye? Ráadásul ez a süti csupa egészséges hozzávalóból áll.
2019. April 14.

Ha még nincs ötleted, hogy milyen répás sütemény készüljön idén húsvét alkalmából, próbáld ki ezt a kenyérformába öntött répatortát, nem fog csalódást okozni.

Hozzávalók

1 kenyérhez
  • Kenyér:
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg eritrit
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 ek. őrölt fahéj
  • 2 db banán
  • 2 db tojás
  • 2 ek. vaníliaaroma
  • 40 dkg reszelt sárgarépa
  • Máz:
  • 10 dkg zsírszegész krémsajt
  • ½ citromhéj
  • 3 dkg porrá őrölt eritrit
  • 1 ek. darált dió

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat; a zablisztet, a darált diót, az eritritet, a sütőport, a mézeskalács fűszert és a fahéjat. Külön összekeverjük a pépesített banánt a tojásokkal, a vaníliaaromával és a reszelt sárgarépával. Végül alaposan összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat.

Egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott kenyérformába öntjük a tésztát, és az előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Eközben elkészítjük a mázat. A krémsajtot összekeverjük egy fél citrom reszelt héjával és az eritrittel.

Az elkészült és kihűlt répakenyeret megkenjük az ízesített krémsajttal, majd megszórjuk a maradék darált dióval. Szeletelve, ízlés szerint akár lekvárral, mogyoróvajjal megkenve vagy friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!