Répatorta kenyér
Ha még nincs ötleted, hogy milyen répás sütemény készüljön idén húsvét alkalmából, próbáld ki ezt a kenyérformába öntött répatortát, nem fog csalódást okozni.
Hozzávalók
1 kenyérhez- Kenyér:
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg eritrit
- 1 kk. sütőpor
- 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
- 2 ek. őrölt fahéj
- 2 db banán
- 2 db tojás
- 2 ek. vaníliaaroma
- 40 dkg reszelt sárgarépa
- Máz:
- 10 dkg zsírszegész krémsajt
- ½ citromhéj
- 3 dkg porrá őrölt eritrit
- 1 ek. darált dió
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat; a zablisztet, a darált diót, az eritritet, a sütőport, a mézeskalács fűszert és a fahéjat. Külön összekeverjük a pépesített banánt a tojásokkal, a vaníliaaromával és a reszelt sárgarépával. Végül alaposan összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat.
Egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott kenyérformába öntjük a tésztát, és az előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Eközben elkészítjük a mázat. A krémsajtot összekeverjük egy fél citrom reszelt héjával és az eritrittel.
Az elkészült és kihűlt répakenyeret megkenjük az ízesített krémsajttal, majd megszórjuk a maradék darált dióval. Szeletelve, ízlés szerint akár lekvárral, mogyoróvajjal megkenve vagy friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk.