Mézeskalács kenyér egészséges hozzávalókból
Hozzávalók
- 40 dkg zabliszt
- 1,5 dkg mézeskalács fűszerkeverék
- 1 dkg fahéj
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg eritrit
- 4 db tojás
- 20 dkg natúr joghurt
- 1 evőkanál vanília aroma
- 10 dkg méz
- kókuszolaj
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A zablisztet összekeverjük a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, a fahéjjal és az eritrittel.
Külön összekeverjük a tojásokat a joghurttal, a vanília aromával és a mézzel, végül alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókkal.
Egy kókuszolajjal kikent kenyérformába kanalazzuk a tésztát és az előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 170°C-ra. Kb. 40 perc alatt készre sütjük a kenyeret.
Ha elkészült, 5 percre hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a formából és vastagon megszórjuk a tetejét porrá őrölt eritrittel.
Langyosan szeletelve, egy pohár tejjel tálaljuk.