Cukkinipörkölt
A cukkini a magas víz- és alacsony kalóriatartalma miatt a diétázok egyik „jolly jokere”, amiből percek alatt isteni zöldségpörkölt készíthető.
Hozzávalók
2 adaghoz- 12 dkg köles
- himalája só
- 1 ek. adalékanyag-mentes ételízesítő
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg paradicsom
- 1 ek. őrölt füstölt paprika
- őrölt fekete bors
- 2 db cukkini
Elkészítés
A kölest alaposan átmossuk, háromszoros mennyiségű sós, forró vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd megszórjuk ételízesítővel.
A vöröshagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk apróra. Egy evőkanál felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Megszórjuk a füstölt paprikával, ízlés szerint himalája sóval és borssal. Amint párolódni kezd a paradicsom, hozzáadjuk az alaposan megmosott és felkockázott cukkinit is, és fedő alatt hagyjuk levet engedni. Körülbelül 15 percig főzzük. Eközben ha szükséges, fél deciliterenként vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékmennyiséget.
Az elkészült cukkinipörköltet a puhára főtt kölesen tálaljuk.