Konfitált gomba nagyon sok sajttal
Hozzávalók
4 személyre- A gombához:
- ½ csésze extraszűz olíva olaj
- ½ tk. pirospaprika
- 2 ek. apróra vágott fokhagyma
- 45 dkg gomba
- ½ csésze fehér bor
- só, bors
- A balzsamos öntethez:
- ¼ csésze sótlan vaj
- 1 ek. balzsamecet
- só, bors
- 45 dkg ricotta
- tengeri só
- 1 ek. apróra vágott petrezselyem (tálaláshoz)
- bagett (tálaláshoz)
Elkészítés
Közepes láng felett, közepes lábasban főzzük össze az olajat, a fokhagymát, és a paprikát. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 perc alatt pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a gombákat, és a fehér bort, majd fedjük le. Emeljük a hőfokot, hagyjuk felforrni az ételt, majd főzzük további 5 percig.
Vegyük le a fedőt, és hagyjuk, hogy lefőjjön róla a bor (kb. 5 perc). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tartsuk melegen tálalásig.
Egy kis lábasban olvasszuk meg a vajat, hagyjuk finoman barnulni (kb. 6 perc). Húzzuk le a tűzzől, hagyjuk 2 percig hűlni. Adjuk hozzá az ecetet, sózzuk, borsozzuk.
Tálalás előtt állítsuk grillfokozatra a sütőt. Tegyük egy közepes tepsibe a rikottát, 14-20 percig melegítsük a sütőben, amíg barnulni kezd. Sózzuk tengeri sóval. Tálaljuk ki, rakjuk mellé a gombát, csurgassuk meg egy-egy evőkanál balzsamos mártással, petrezselyemmel. Fogyasszunk mellé baguettet.
forrás: Food 52