Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Konfitált gomba nagyon sok sajttal

Fehérborral, ricottával, petrezselyemmel
2017. december 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • A gombához:
  • ½ csésze extraszűz olíva olaj
  • ½ tk. pirospaprika
  • 2 ek. apróra vágott fokhagyma
  • 45 dkg gomba
  • ½ csésze fehér bor
  • só, bors
  • A balzsamos öntethez:
  • ¼ csésze sótlan vaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • só, bors
  • 45 dkg ricotta
  • tengeri só
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyem (tálaláshoz)
  • bagett (tálaláshoz)

Elkészítés

Közepes láng felett, közepes lábasban főzzük össze az olajat, a fokhagymát, és a paprikát. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 perc alatt pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a gombákat, és a fehér bort, majd fedjük le. Emeljük a hőfokot, hagyjuk felforrni az ételt, majd főzzük további 5 percig.

Vegyük le a fedőt, és hagyjuk, hogy lefőjjön róla a bor (kb. 5 perc). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tartsuk melegen tálalásig.

Egy kis lábasban olvasszuk meg a vajat, hagyjuk finoman barnulni (kb. 6 perc). Húzzuk le a tűzzől, hagyjuk 2 percig hűlni. Adjuk hozzá az ecetet, sózzuk, borsozzuk.

Tálalás előtt állítsuk grillfokozatra a sütőt. Tegyük egy közepes tepsibe a rikottát, 14-20 percig melegítsük a sütőben, amíg barnulni kezd. Sózzuk tengeri sóval. Tálaljuk ki, rakjuk mellé a gombát, csurgassuk meg egy-egy evőkanál balzsamos mártással, petrezselyemmel. Fogyasszunk mellé baguettet.

forrás: Food 52

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezzel az étellel csapunk bele a téli lecsóba: Erdei gombás risotto

Ezzel az étellel csapunk bele a téli lecsóba: Erdei gombás risotto

Odafigyelést és türelmet kíván, de cserébe nagyon ízletes jutalom vár! Risotto perfetto!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!