Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött gomba caprese

A csiperkegombába töltött olaszos caprese saláta egy remek előétel, de akár a húsos ételek mellé köretként is tökéletesen megállja a helyét.
2017. december 12.

Hozzávalók

2 főnek
  • 6 db (50 dkg) tölteni való csiperkegomba
  • 20 dkg zsírszegény mozzarella sajt
  • 20 dkg paradicsom
  • himalája só
  • őrölt fehérbors
  • szárított bazsalikom
  • szárított oregano
  • őrölt fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A gombákat nagyon alaposan megmossuk, majd eltávolítjuk a tönkjét, a belső sötétbarna részt pedig egy kis kés segítségével lekapargatjuk. A mozzarellát és a paradicsomot felkockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a zöldfűszerekkel és a fokhagymával.

A caprese salátát a gomba kalapjába töltjük, majd tepsibe helyezzük őket és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután elkészült, néhány csepp olívaolajt csepegtetünk rájuk és melegen tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos túrógolyó hóemberek - csupa egészséges hozzávalóból

Kókuszos túrógolyó hóemberek - csupa egészséges hozzávalóból

A kókuszos túrógolyó egy nagyon egyszerű, sütés nélküli, egészséges édesség, amit még a gyerekek is teljesen egyedül el tudnak készíteni, és a téli időszakhoz kapcsolódva hóember figurákat tudnak belőlük formázni.
Édesburgonyás pite

Édesburgonyás pite

Amerikában, novemberben szinte mindenki hálaadásnapi lázban ég, sorra készülnek a pulykás és sütőtökös finomságok, na meg az édes és sós piték. Én egy édesburgonyás pite desszerttel készültem erre az alkalomra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?