Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött gomba caprese

A csiperkegombába töltött olaszos caprese saláta egy remek előétel, de akár a húsos ételek mellé köretként is tökéletesen megállja a helyét.
2017. december 12.

Hozzávalók

2 főnek
  • 6 db (50 dkg) tölteni való csiperkegomba
  • 20 dkg zsírszegény mozzarella sajt
  • 20 dkg paradicsom
  • himalája só
  • őrölt fehérbors
  • szárított bazsalikom
  • szárított oregano
  • őrölt fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A gombákat nagyon alaposan megmossuk, majd eltávolítjuk a tönkjét, a belső sötétbarna részt pedig egy kis kés segítségével lekapargatjuk. A mozzarellát és a paradicsomot felkockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a zöldfűszerekkel és a fokhagymával.

A caprese salátát a gomba kalapjába töltjük, majd tepsibe helyezzük őket és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután elkészült, néhány csepp olívaolajt csepegtetünk rájuk és melegen tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos túrógolyó hóemberek - csupa egészséges hozzávalóból

Kókuszos túrógolyó hóemberek - csupa egészséges hozzávalóból

A kókuszos túrógolyó egy nagyon egyszerű, sütés nélküli, egészséges édesség, amit még a gyerekek is teljesen egyedül el tudnak készíteni, és a téli időszakhoz kapcsolódva hóember figurákat tudnak belőlük formázni.
Édesburgonyás pite

Édesburgonyás pite

Amerikában, novemberben szinte mindenki hálaadásnapi lázban ég, sorra készülnek a pulykás és sütőtökös finomságok, na meg az édes és sós piték. Én egy édesburgonyás pite desszerttel készültem erre az alkalomra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!