Milyen az igazi nyári pizza?
Hozzávalók
12 szelethez- pizzaalap (vagy bolti, vagy házi készítésű)
- 1 ek. olíva olaj
- 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- kóser só
- 1 csésze kecskesajt
- 1 csésze gorgonzola
- 3 őszibarack
- ½ csésze apróra vágott bazsalikom
- 2 ek. balzsamecet (osztva)
Elkészítés
Vágjuk fel vékony szeletekre a barackot, rakjuk egy tálba, keverjük el 1 evőkanál balzsamecettel. Helyezzük szétszórva sütőspray-vel befújt sütőlapra, majd süssük a grillen 8-10 percig. Hagyjuk a szeleteket hűlni, majd rakjuk vissza a tálba.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Szórjuk a bazsalikomot a barackokhoz, majd keverjük át. Kenjük be olíva olajjal és a kinyomott fokhagymával a pizzaalapot, majd egyenletesen sózzuk be.
Morzsoljuk rá az alapra a kecskesajtot, majd egyenletesen helyezzük rá a bazsalikomos barackot, majd jöhetnek a gorgonzolaszeletek. Csurgassuk meg a maradék balzsamecettel (lehet, hogy 1 evőkanálnál több kell majd).
Süssük 15-20 percig – az alap szélének meg kell barnulnia. Ha kész, vegyük ki, tálalás előtt hagyjuk kb. 5 percig hűlni.
forrás: megiswell.com