Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonya enchiladas

A népszerű mexikói tortilla ételben az a jó, hogy könnyedén a saját ízlésünkre szabhatjuk. Jelen esetben a fűszeres-fahéjas ízvilághoz kiválóan passzoló édesburgonyával tettem különlegessé a tölteléket.
2018. June 22.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • Tortilla:
  • 80 g kukoricaliszt
  • himalája só
  • Töltelék:
  • 150 g édesburgonya
  • 150 g konzerv vörösbab
  • 100 g csemegekukorica
  • 30 g vöröshagyma
  • ½ mokkáskanál őrölt chili
  • 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • ½ mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • himalája só
  • Salsa:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 30 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g hámozott paradicsom
  • himalája só
  • ½ mokkáskanál őrölt bors
  • ½ mokkáskanál őrölt chili
  • 10 g eritrit
  • Tetejére:
  • 30 g zsírszegény sajt
  • görög joghurt
  • koriander

Elkészítés

A kukoricalisztet összekeverjük ízlés szerint himalája sóval, és fokozatosan annyi vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható, de nem ragacsos masszát kapjunk. Ezt négy egyenlő részre osztjuk, majd nyújtófa segítségével 2-3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk.

Felforrósított serpenyőben szárazon fél-fél perc alatt megsütjük a tortilla lap mindkét oldalát. Ne hagyjuk megpirulni, mert akkor elveszti puhaságát. Sütés után konyharuhába csomagoljuk őket.

A töltelékhez meghámozzuk és felkockázzuk az édesburgonyát. Fedő alatt ujjnyi víz hozzáadásával 15 percig pároljuk. Szükség esetén pótoljuk a vízmennyiséget. Ezután hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a lecsepegtetett vörösbabot, a csemegekukoricát és a fűszereket. Alacsony lángon további 10 perc alatt összefőzzük a hozzávalókat.

A salsa szószhoz kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hámozott paradicsomot, a chilit, az eritritet, a sót és a borsot. 10 percig főzzük.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Az elkészült tortilla lapokat megtöltjük 3 evőkanál töltelékkel, majd feltekerjük és egy mélyfalú tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk őket. Leöntjük az egészet a salsa szósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt késze sütjük.

Görög joghurttal meglocsolva és korianderrel megszórva tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mozzarellás quiche

Mozzarellás quiche

A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.
Cseresznyés morzsasüti

Cseresznyés morzsasüti

Ha nincs kedved vagy időd sokat bíbelődni a konyhában, de ennél egy finom és egészséges gyümölcsös nyári sütit, ezt a receptet szívből ajánlom.
Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!