Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonya enchiladas

A népszerű mexikói tortilla ételben az a jó, hogy könnyedén a saját ízlésünkre szabhatjuk. Jelen esetben a fűszeres-fahéjas ízvilághoz kiválóan passzoló édesburgonyával tettem különlegessé a tölteléket.
2018. június 22.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • Tortilla:
  • 80 g kukoricaliszt
  • himalája só
  • Töltelék:
  • 150 g édesburgonya
  • 150 g konzerv vörösbab
  • 100 g csemegekukorica
  • 30 g vöröshagyma
  • ½ mokkáskanál őrölt chili
  • 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • ½ mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • himalája só
  • Salsa:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 30 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g hámozott paradicsom
  • himalája só
  • ½ mokkáskanál őrölt bors
  • ½ mokkáskanál őrölt chili
  • 10 g eritrit
  • Tetejére:
  • 30 g zsírszegény sajt
  • görög joghurt
  • koriander

Elkészítés

A kukoricalisztet összekeverjük ízlés szerint himalája sóval, és fokozatosan annyi vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható, de nem ragacsos masszát kapjunk. Ezt négy egyenlő részre osztjuk, majd nyújtófa segítségével 2-3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk.

Felforrósított serpenyőben szárazon fél-fél perc alatt megsütjük a tortilla lap mindkét oldalát. Ne hagyjuk megpirulni, mert akkor elveszti puhaságát. Sütés után konyharuhába csomagoljuk őket.

A töltelékhez meghámozzuk és felkockázzuk az édesburgonyát. Fedő alatt ujjnyi víz hozzáadásával 15 percig pároljuk. Szükség esetén pótoljuk a vízmennyiséget. Ezután hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a lecsepegtetett vörösbabot, a csemegekukoricát és a fűszereket. Alacsony lángon további 10 perc alatt összefőzzük a hozzávalókat.

A salsa szószhoz kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hámozott paradicsomot, a chilit, az eritritet, a sót és a borsot. 10 percig főzzük.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Az elkészült tortilla lapokat megtöltjük 3 evőkanál töltelékkel, majd feltekerjük és egy mélyfalú tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk őket. Leöntjük az egészet a salsa szósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt késze sütjük.

Görög joghurttal meglocsolva és korianderrel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mozzarellás quiche

Mozzarellás quiche

A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.
Cseresznyés morzsasüti

Cseresznyés morzsasüti

Ha nincs kedved vagy időd sokat bíbelődni a konyhában, de ennél egy finom és egészséges gyümölcsös nyári sütit, ezt a receptet szívből ajánlom.
Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!