Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.
2018. június 9.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 50 dkg érett paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl passzírozott paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • Himalája só
  • Őrölt bors
  • 125 g zsírszegény mozzarella sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200ᵒC-ra.

A paradicsomokat alaposan megmossuk, félbevágjuk és kicsumázzuk. A hagymákat megpucoljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a vöröshagymát kettévágjuk. Mindet egy sütőpapírral bélelet tepsibe fektetjük, majd az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A megsült paradicsomot és hagymákat hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomlét, egy marék friss bazsalikomlevelet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány másodperc alatt homogén állagúra turmixoljuk.

Mozzarella sajtszeletekkel és néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Poharas Rákóczi túrós

Poharas Rákóczi túrós

Vannak sütemények, amelyek sosem „mennek ki a divatból”, éppen csak más formát öltenek az aktuális gasztronómiai trendeknek köszönhetően. Most a Rákóczi túróst készítettem el pohárdesszertként, egészséges alapanyagokkal.
Kókuszos-bazsalikomos csirke

Kókuszos-bazsalikomos csirke

Egy 15 perc alatt elkészíthető csirkés ebédötletet mutatok, amit a kókusztejszín és a friss bazsalikom találkozása tesz különlegessé.
Tonhal fasírt

Tonhal fasírt

Sokan nem tudják, de az omega 3 zsírsavak a szervezetre gyakorolt számos egészséges hatásuk mellett a jó kedv fenntartásáért is felelnek, ezért érdemes heti több alkalommal halat fogyasztani, pl. tonhal formájában.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.