Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Poharas Rákóczi túrós

Vannak sütemények, amelyek sosem „mennek ki a divatból”, éppen csak más formát öltenek az aktuális gasztronómiai trendeknek köszönhetően. Most a Rákóczi túróst készítettem el pohárdesszertként, egészséges alapanyagokkal.
2018. május 12.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 10 g kókuszolaj
  • 1 db tojás
  • 80 g cukormentes sárgabarack lekvár
  • 150 g zsírszegény túró
  • 50 g natúr joghurt
  • 50 g eritrit
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 db citrom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A tojást kettéválasztjuk. A fehérjét 10 g eritrittel kemény habbá verjük, majd habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat formázunk belőle.

A tojássárgáját összemorzsoljuk a zabliszttel, 10 g eritrittel és a kókuszolajjal, majd szintén a sütőpapírra simítjuk 3-4 mm vastagon.

A tepsit a sütőbe toljuk. A tésztát 10 percig, a tojáshabot pedig kb. 5 percig, pirulásig sütjük.

Azalatt villával összetörjük a túrót, majd összekeverjük a natúr joghurttal, a maradék eritrittel, a vanília aromával és a citrom reszelt héjával.

Két pohárka vagy befőttes üveg aljába elosztjuk a lekvárt és rákanalazzuk a túrókrémet. Erre morzsoljuk a megsült tésztát, majd a tojáshabbal díszítjük a tetejét.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges köntösben egy klasszikus desszert: itt a reform tiramisu

Egészséges köntösben egy klasszikus desszert: itt a reform tiramisu

Szinte észre sem lehet venni, hogy babapiskóta, mascarpone, és nyers tojássárgája sem került ebbe a pohárkrémbe. A kávéba áztatott zabpiskóta és a túrós-kókusztejszínes krém tökéletesen pótolja a megszokott tiramisu ízét.
Epres panna cotta

Epres panna cotta

Az olaszok egyik kedvenc édessége a panna cotta, ami egy nagyon könnyű, bármikor fogyasztható desszert és természetesen elkészíthető diéta barát verzióban is.
Édesburgonyás palacsinta

Édesburgonyás palacsinta

Az édesburgonyát szinte bármihez felhasználhatjuk, még a palacsintához is. Nem csak gyönyörű szint kölcsönöz neki a benne található béta-karotin miatt, de édessége miatt az íz világot is különlegessé teszi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!