Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonyás palacsinta

Az édesburgonyát szinte bármihez felhasználhatjuk, még a palacsintához is. Nem csak gyönyörű szint kölcsönöz neki a benne található béta-karotin miatt, de édessége miatt az íz világot is különlegessé teszi.
2018. április 4.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 200 g édesburgonya
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 40 g eritrit
  • 2 g őrölt fahéj
  • 3 g sütőpor
  • 2 dl tej/növényi ital
  • 10 g kókuszolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.

Az édesburgonyát héjastól alufóliába csomagolva az előmelegített sütőbe tesszük, és 35 perc alatt teljesen puhára sütjük.

Sütés után kicsit hűlni hagyjuk, majd kicsomagoljuk, és könnyedén lehúzzuk a burgonya héját. A belsejét villával pépesítjük, majd összekeverjük a tojással és a vanília aromával.

Külön összekeverjük a lisztet az eritrittel, fahéjjal és a sütőporral, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. Végül fokozatosan annyi tejet adagolunk, hogy folyékony, de sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Egy kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőt felforrósítunk, majd 8-10 cm átmérőjű palacsintákat készítünk. Mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük.

Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Répatorta keksz

Répatorta keksz

Ha húsvét, akkor nyuszi, a nyuszi kedvence pedig a répa. De ezzel az isteni répatorta ízű keksszel még az is könnyedén becsempészhet a napjába egy kis zöldséget, aki egyébként nem rajong annyira érte.
Töltött tojás csibék

Töltött tojás csibék

A húsvét egyik elengedhetetlen eleme a főtt tojás, amit most krémes töltelékkel töltve, játékos csibe formában tálaltam, hogy a gyerekek se csak a csoki tojás után nyúljanak.
Teljes kiőrlésű kalács

Teljes kiőrlésű kalács

Nincs húsvét finom házi kalács nélkül, és mért ne lehetne ezt is egészségesebb lisztből elkészíteni?

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!