Cseresznyés morzsasüti
Hozzávalók
Egy 30x20 cm-es tepsihez- 30 dkg cseresznye
- 7 dkg eritrit
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 7 dkg nagyszemű zabpehely
- 7 dkg aprószemű zabpehely
- 6 dkg zabliszt
- 5 dkg kókuszolaj
- görög joghurt
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180ᵒC-ra.
A cseresznyét kiválogatjuk, alaposan megmossuk, majd kimagozzuk. Összekeverjük 2 dkg eritrittel és a fahéjjal, majd állni hagyjuk.
Közben összekeverjük a háromféle zabpehely alapot a maradék eritrittel és a kókuszolajjal. A keverék 2/3 részét egy sütőpapírral bélelt mélyfalú tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. Erre öntjük a lecsepegtetett cseresznyedarabokat, majd a tetejére elszórtam rámorzsoljuk a maradék tésztát.
Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fél órára hűlni hagyjuk a süteményt, majd felszeleteljük és egy-egy kanál görög joghurttal tálaljuk.