Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mozzarellás quiche

A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.
2018. június 15.

Hozzávalók

Egy 22 cm-e formához
  • Tészta:
  • 120 g zabpehelyliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g vaj
  • himalája só
  • Töltelék:
  • 125 g zsírszegény mozzarella
  • 100 g koktélparadicsom
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 dl rizstejszín
  • himalája só
  • őrölt bors
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A lisztet összemorzsoljuk a tojássárgájával, az olvadt vajjal és ízlés szerint sóval. Szükség esetén kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát kapunk. Ezt egy piteforma vagy egy kapcsos tortaforma oldalába nyomkodjuk egyenletesen, úgy, hogy oldalt 3-4 cm-es peremet képezzünk.

Az alapot a forró sütőben 15 perc alatt elősütjük.

Ezalatt kettévágjuk a koktélparadicsomokat és felkockázzuk a mozzarellát. A tojásokat villával felverjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a rizstejszínt is.

Az elősütött pitealapra halmozzuk a paradicsomot és a sajtot, majd felöntjük a tojásos-tejszínes folyadékkal és megszórjuk bazsalikommal.

Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Felszeletelve, friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cseresznyés morzsasüti

Cseresznyés morzsasüti

Ha nincs kedved vagy időd sokat bíbelődni a konyhában, de ennél egy finom és egészséges gyümölcsös nyári sütit, ezt a receptet szívből ajánlom.
Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.
Epres sajttorta

Epres sajttorta

Igazi szezonális kedvenc Krisztitől.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.