Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spárgás-sonkás csirkecombtekercsek

Szaftos hús, könnyű köret, csak szeretni lehet!
2019. május 16.

Amikor hét elején ezt az ételt főztem, itt Budapesten inkább hasonlított ősziesre az idő, mint májusira, éppen ezért színeket és tavaszias ízeket szerettem volna a tányérra varázsolni. A spárga már kifejezetten jó árban van a piacon, és a parázskrumpli is halmokban áll, így hát semmi akadálya egy könnyű ebédnek ebben az esős, zord időben.

Hozzávalók

4 személyre
  • 8 db kicsontozott csirke felsőcomb
  • só, őrölt fekete bors
  • 12 dkg tetszőleges zsírosabb sajt (trappista, gouda, edami)
  • 16 szelet fekete-erdei sonka (vagy baconcsík)
  • kevés olaj a sütéshez és a sütőtálhoz
  • 80 dkg parázsburgonya
  • 3 nagy paradicsom
  • 1 köteg zöld spárga (50 dkg)

Elkészítés

A húsfiléket óvatosan szétnyitjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A sajtot hasábokra vágjuk, és a csirkeszeletek közepére helyezzük. Szorosan feltekerjük, majd darabonként 2-2 szelet fekete-erdei sonkával (vagy baconcsíkkal) körbetekerjük úgy, hogy ne tudjon majd sülés közben kifolyni az olvadozó sajt. Egy serpenyőben, a felhevített olajon, oldalanként fél-fél perc alatt elősütjük a tekercseket, majd olajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk.

Közben a burgonya héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd bő vízben megfőzzük a krumplikat.

A sütőtálat letakarjuk alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 35 percet sütjük, a 20-25. perc táján hozzáadjuk a megmosott, felcikkezett paradicsomokat.

Amíg mindez készül, a spárgákat megtisztítjuk (fás végeiket letörjük, a szárakról eltávolítjuk a „pikkelyeket”). 35 perc után a sütőtálba szórjuk, a paradicsommal együtt finoman megsózzuk.

Levesszük az alufóliát, felemeljük a hőfokot 190-200 °C-ra, és még kb. 10-12 percig sütünk együtt mindent, amíg a spárga is roppanósra puhul. A főtt burgonyával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Darált húsos csiga

Darált húsos csiga

Gyerekbuli vagy esti borozás? Ezeket a szuper finom csigákat mindkettőre megsüthetitek!
Epres-pudingos pite

Epres-pudingos pite

Puha tészta, lágy sült puding és sok-sok édes eper, nekünk ilyen egy finom tavaszi süti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.