Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spárgás-baconös szendvics szeletelt Ammerländer Jadegut sajttal

2019. május 15.

Rövid a spárgaszezon, ezért érdemes kihasználni, és minél többféle módon elkészíteni. A zöld spárga például sütve a legjobb, és egy kis bacon csak még ellenállhatatlanabbá teszi az összhatást. A szendvicsre a koronát az enyhén pikás Ammerländer Jadegut sajt teszi fel. Olvadozó sajt, roppanós zöld spárga és sült bacon, kell ennél több egy ráérős villásreggelihez?

Hozzávalók

4 személyre
  • 8 dkg kockázott bacon
  • 4 szelet Ammerländer Jadegut sajt
  • 12 szál zöld spárga
  • 4 db tetszőleges buci (alsó fele)
  • 4 teáskanál majonéz
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A baconkockákat serpenyőbe szórjuk, és lassú tűzön átpirítjuk, hagyjuk, hogy kiolvadjon a zsírjuk.

Közben a spárgákat megmossuk, megtisztítjuk. A zöld spárga tisztítása roppant egyszerű: egy szálat a kezünkbe veszünk, óvatosan meghajlítjuk, majd ahol hajlik, eltörjük. A spárga vége és a töréspont közötti rész fás, ezt nem használjuk fel. A spárga többi részéről rövid pengéjű késsel eltávolítjuk a kis „pikkelyeket”, a csúcsról nem szükséges.

A baconkockákat szedőkanállal kivesszük a serpenyőből, konyhai papírtörlőre helyezzük. A spárgákat rádobjuk a kiolvadt zsírra, majd rázogatva roppanósra sütjük.

A bucikat forró, zsiradékmentes serpenyőben vagy grillen felforrósítjuk. Megkenjük majonézzel, majd teszünk mindre 1-1 szelet Ammerländer Jadegut sajtot. Erre helyezzük a sült spárgákat és a baconkockákat, végül aprított petrezselyemzölddel meghintve, melegen tálaljuk a szendvicseket.

Az Ammerländer Jadegut egy valódi észak-németországi sajtkülönlegesség. Enyhén pikáns íz, az északi sajtokra jellemző zamattal. Ebben a sajtban jól megmutatkozik a sok-sok éves sajtkészítési tapasztalat, a szakértelem és a kicsit markánsabb ízvilágot előtérbe helyező ízlés. Mindennek köszönhetően a sokáig érlelt Ammerländer Jadegut egyre több magyar fogyasztó szívét is meghódítja.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!


0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

A színpompás, húsos kaliforniai paprikákkal az egyik legjobb, ami történhet, ha grillen vagy sütőben puhára sütjük őket. Ne sajnáljuk a friss zöld fűszereket se a szendvicsről, hiszen a kakukkfű és a bazsalikom csak még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sajtos-zöldséges bagettet.
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal

Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal

Roppanós sült zöldség, ízletes töltelék, majd az egészet megkoronázandó: ráolvadt-rápirult sajt! Nem kell Kolumbusznak lenni ahhoz, hogy egy ilyen hajóval új felfedezéseket tegyünk az ízek világában.
Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Néhány egyszerű, hétköznapi hozzávaló is elegendő ahhoz, hogy megalkossuk a nyár kedvenc szendvicsét. A fokhagymás tejszínbe mártott, vajon átsütött kenyérszeletek közé sült padlizsánkarikák és sajtszeletek kerülnek, hozzá pedig frissítő, citromos joghurtot tálalunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.