Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spárgás-baconös szendvics szeletelt Ammerländer Jadegut sajttal

2019. May 15.

Rövid a spárgaszezon, ezért érdemes kihasználni, és minél többféle módon elkészíteni. A zöld spárga például sütve a legjobb, és egy kis bacon csak még ellenállhatatlanabbá teszi az összhatást. A szendvicsre a koronát az enyhén pikás Ammerländer Jadegut sajt teszi fel. Olvadozó sajt, roppanós zöld spárga és sült bacon, kell ennél több egy ráérős villásreggelihez?

Hozzávalók

4 személyre
  • 8 dkg kockázott bacon
  • 4 szelet Ammerländer Jadegut sajt
  • 12 szál zöld spárga
  • 4 db tetszőleges buci (alsó fele)
  • 4 teáskanál majonéz
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

A baconkockákat serpenyőbe szórjuk, és lassú tűzön átpirítjuk, hagyjuk, hogy kiolvadjon a zsírjuk.

Közben a spárgákat megmossuk, megtisztítjuk. A zöld spárga tisztítása roppant egyszerű: egy szálat a kezünkbe veszünk, óvatosan meghajlítjuk, majd ahol hajlik, eltörjük. A spárga vége és a töréspont közötti rész fás, ezt nem használjuk fel. A spárga többi részéről rövid pengéjű késsel eltávolítjuk a kis „pikkelyeket”, a csúcsról nem szükséges.

A baconkockákat szedőkanállal kivesszük a serpenyőből, konyhai papírtörlőre helyezzük. A spárgákat rádobjuk a kiolvadt zsírra, majd rázogatva roppanósra sütjük.

A bucikat forró, zsiradékmentes serpenyőben vagy grillen felforrósítjuk. Megkenjük majonézzel, majd teszünk mindre 1-1 szelet Ammerländer Jadegut sajtot. Erre helyezzük a sült spárgákat és a baconkockákat, végül aprított petrezselyemzölddel meghintve, melegen tálaljuk a szendvicseket.

Az Ammerländer Jadegut egy valódi észak-németországi sajtkülönlegesség. Enyhén pikáns íz, az északi sajtokra jellemző zamattal. Ebben a sajtban jól megmutatkozik a sok-sok éves sajtkészítési tapasztalat, a szakértelem és a kicsit markánsabb ízvilágot előtérbe helyező ízlés. Mindennek köszönhetően a sokáig érlelt Ammerländer Jadegut egyre több magyar fogyasztó szívét is meghódítja.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal

A színpompás, húsos kaliforniai paprikákkal az egyik legjobb, ami történhet, ha grillen vagy sütőben puhára sütjük őket. Ne sajnáljuk a friss zöld fűszereket se a szendvicsről, hiszen a kakukkfű és a bazsalikom csak még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sajtos-zöldséges bagettet.
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal

Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal

Roppanós sült zöldség, ízletes töltelék, majd az egészet megkoronázandó: ráolvadt-rápirult sajt! Nem kell Kolumbusznak lenni ahhoz, hogy egy ilyen hajóval új felfedezéseket tegyünk az ízek világában.
Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Néhány egyszerű, hétköznapi hozzávaló is elegendő ahhoz, hogy megalkossuk a nyár kedvenc szendvicsét. A fokhagymás tejszínbe mártott, vajon átsütött kenyérszeletek közé sült padlizsánkarikák és sajtszeletek kerülnek, hozzá pedig frissítő, citromos joghurtot tálalunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!