Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgabarackos-fahéjas pite

A kötelező nyári desszert!
2020. július 31.

Ez a pite megunhatatlan klasszikus. Nem kell bele semmi extra hozzávaló vagy különleges fűszer, mégis mesésen finom lesz. Egy szelet sosem elég belőle! 

Hozzávalók

6 nagyobb szelethez
  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor + 3 evőkanál
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 evőkanál semleges ízű olaj (pl. napraforgóolaj)
  • 1 pohár (17,5 dkg-os kiszerelés) kefir
  • 30 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg érett, de nem puha sárgabarack
  • 1 púpozott teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

 

A tojásokat habosra keverjük a 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, ezután hozzáadjuk az olajat és a kefirt. A lisztet kikeverjük a sütőporral és a sóval, részleteiben a tojásos keverékhez forgatjuk. A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 

A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, a barackfeleket 2-3 cikkre vágjuk. Vágott oldalukkal felfelé kirakjuk a gyümölccsel a tészta tetejét. A maradék cukrot összekeverjük a fahéjjal, és a barackos rétegre szórjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (magasságtól függően kb. 35-40 perc), a sütési idő második felében letakarhatjuk alufóliával. A tepsiben hagyjuk kihűlni, ezt követően szeleteljük fel. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás tejfölfagyi

Vaníliás tejfölfagyi

Készíts házi fagyit!
Nyári bableves petrezselymes nokedlivel

Nyári bableves petrezselymes nokedlivel

Könnyű fejtettbab-leves zöldségekkel és virslivel, a nokedli tésztájába pedig friss petrezselyem került.
Túrós-szalonnás pite

Túrós-szalonnás pite

Ebédre egy nagy tál salátával?

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?