Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgadinnyés-uborkás ice pop

Hűsítő finomság hozzáadott cukor nélkül!
2017. July 15.

Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik a színpompás ice popokat.

Ezek a helyes jégkrémek nemcsak finomak, hanem egészségesek is, hiszen ha édes, érett sárgadinnyéből készítjük, egyáltalán nincs szükség további cukor hozzáadására. Készítsetek nagyobb adagot, így mindig lesz frissítő édesség a kánikulai napokra.

 

Hozzávalók

6 darabhoz
  • 25 dkg sárgadinnye (hámozva, magozva mérve)
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 6 karika kígyóuborka

Elkészítés

1. A sárgadinnyét összeturmixoljuk a mascarponéval és a lime kifacsart levével.

sargadinnyeuborkaicepop1

2. Előkészítünk 6 darab kb. fél dl űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített jégkrémformát. Egy-egy karika kígyóuborkát nyomunk az egyik belső oldalukra, majd teljesen feltöltjük a formákat a dinnyés masszával.

3. A konyhapulthoz ütögetve légmentesítjük, majd beleszúrunk mindbe 1-1 jégkrémpálcikát.

4. Fagyasztóba tesszük minimum 4 órára.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldségcurry

Zöldségcurry

Ahány ház, annyi féle curry. Ez a verzió gyors és finom, igazi "átmelegítős" fogás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!