Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgadinnyés-uborkás ice pop

Hűsítő finomság hozzáadott cukor nélkül!
2017. július 15.

Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik a színpompás ice popokat.

Ezek a helyes jégkrémek nemcsak finomak, hanem egészségesek is, hiszen ha édes, érett sárgadinnyéből készítjük, egyáltalán nincs szükség további cukor hozzáadására. Készítsetek nagyobb adagot, így mindig lesz frissítő édesség a kánikulai napokra.

 

Hozzávalók

6 darabhoz
  • 25 dkg sárgadinnye (hámozva, magozva mérve)
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 6 karika kígyóuborka

Elkészítés

1. A sárgadinnyét összeturmixoljuk a mascarponéval és a lime kifacsart levével.

sargadinnyeuborkaicepop1

2. Előkészítünk 6 darab kb. fél dl űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített jégkrémformát. Egy-egy karika kígyóuborkát nyomunk az egyik belső oldalukra, majd teljesen feltöltjük a formákat a dinnyés masszával.

3. A konyhapulthoz ütögetve légmentesítjük, majd beleszúrunk mindbe 1-1 jégkrémpálcikát.

4. Fagyasztóba tesszük minimum 4 órára.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vegetáriánus finger food

Vegetáriánus finger food

Csípős szójaszósszal pirított tofunyársak
Zöldségcurry

Zöldségcurry

Ahány ház, annyi féle curry. Ez a verzió gyors és finom, igazi "átmelegítős" fogás.
Zöldséges rizstészta

Zöldséges rizstészta

Igazi maradékmentő recept, a hűtőszekrényben lapuló kevéske zöldségek szuperül felhasználhatóak a fogáshoz!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!