Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldségcurry

Ahány ház, annyi féle curry. Ez a verzió gyors és finom, igazi "átmelegítős" fogás.
2016. October 12.

Ahány ház, annyi féle curry. Készíthetjük levesesre vagy sűrűre, tálalhatjuk önmagában vagy rizzsel. Az alábbi brokkolis-répás verzió egy igazán gyors, de annál finomabb fogás, ami egy szeles, hűvös nap után nagyon jól átmelegít. A kókusztejtől krémes és édeskés, a gyömbértől pikáns, a chili pehelytől pedig kissé csípős. Kell ennél több egy hideg őszi estén?

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 fej brokkoli
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 1 csapott evőkanál currypor

  • 6 dl kókusztej
  • 1 csokor friss koriander zöld
  • chili pehely

Elkészítés

1. A sárgarépát megtisztítjuk, vastagabb csíkokra vágjuk. A szintén megtisztított brokkolit kisebb rózsáira szedjük, majd a zöldségeket forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt előfőzzük.

2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és ráreszeljük a megtisztított fokhagymát és gyömbért. Megszórjuk a curryporral, alaposan elkeverjük, majd felöntjük 2 dl vízzel. Összeforraljuk, megsózzuk, hozzáadjuk az előfőzött zöldségeket, végül belecsorgatjuk a kókusztejet. Gyöngyöztetve addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

3. A kész curryt korianderrel gazdagon megszórva, valamint kevés chili pehellyel ízesítve tálaljuk.

 zoldsegcurry1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!