Sütőben sült rántott sajt újburgonyával
Szeretem kevesebb olajjal elkészíteni a hagyományos ételeket. Nemcsak a kalóriák miatt, hanem azért is, mert jóval könnyebbek lesznek így a fogások. És persze egészségesebbek is.
Hozzávalók
4 személyre- kb. 35 dkg trappista sajt
- liszt
- só
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- olívaolaj (sütéshez való)
- 80 dkg újburgonya
- őrölt fekete bors
- 20 dkg tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 1 kis csokor kapor
Elkészítés
A sajtból 4 darab kb. 1 cm vastag szeletet vágunk. Duplán panírozzuk: először lisztbe, majd felvert, megsózott tojásba, aztán zsemlemorzsába. Ezután még egyszer megforgatjuk a tojásban, végül pedig a morzsában. Fél órára hűtőbe tesszük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és vékonyan megkenjük olajjal. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük a sajtokat, a sütési idő felénél lapáttal óvatosan megfordítjuk.
A burgonyák héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd ízlés szerint megfelezzük vagy felnegyedeljük a szemeket. Tepsibe tesszük, összeforgatjuk néhány evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal. 190-200 °C-on kb. 40 perc alatt puhára sütjük a burgonyákat (villával ellenőrizzük!), végül kissé meg is grillezzük.
A mártogatóshoz a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a leszárazott, felaprított kaporral és némi sóval. A sajtok és a burgonyacikkek mellé tálaljuk.