Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres sült sárgarépa

Ez az egyik legfinomabb elkészítési módja a sárgarépának.
2020. április 29.

Ha valaki nem szereti a párolt zöldségeket, mindig azt javaslom, hogy próbálja ki sütve is. Annyira más így a répa, a cékla vagy éppen a zeller. Ehetjük köretként, de könnyű vacsoraként is megállják a helyüket. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg sárgarépa
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott teáskanál marokkói fűszerkeverék

  • natúr görög joghurt és snidling a tálaláshoz

Elkészítés

 

A sárgarépát megpucoljuk, feldaraboljuk. (Az egészen keskeny, zsenge sárgarépákat hagyhatjuk egyben, a többit vágjuk darabokra.) Az olívaolajat összekeverjük 2 gerezd lereszelt fokhagymával és a fűszerkeverékkel. Ha a keverék nem tartalmaz sót, azt is adunk hozzá. 

A fűszeres olajat összekeverjük a répadarabokkal és a többi megpucolt, egészben hagyott fokhagymával, és kiterítjük egy sütőtálban. Lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-55 perc alatt készre sütjük. A sütési idő vége felé levesszük az alufóliát, és ízlés szerint megpirítjuk a zöldséget. 

Görög joghurttal és aprított snidlinggel tálaljuk. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Római gnocchi

Római gnocchi

Nem teljesen klasszikusan...
Baconös-tojásos melegszendvics

Baconös-tojásos melegszendvics

Mondd másképp: szalonnás tojás!
Ropogós granola

Ropogós granola

Az egyik legfinomabb reggeli. Vigyázat, függőséget okoz!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!