Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres sült sárgarépa

Ez az egyik legfinomabb elkészítési módja a sárgarépának.
2020. április 29.

Ha valaki nem szereti a párolt zöldségeket, mindig azt javaslom, hogy próbálja ki sütve is. Annyira más így a répa, a cékla vagy éppen a zeller. Ehetjük köretként, de könnyű vacsoraként is megállják a helyüket. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg sárgarépa
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott teáskanál marokkói fűszerkeverék

  • natúr görög joghurt és snidling a tálaláshoz

Elkészítés

 

A sárgarépát megpucoljuk, feldaraboljuk. (Az egészen keskeny, zsenge sárgarépákat hagyhatjuk egyben, a többit vágjuk darabokra.) Az olívaolajat összekeverjük 2 gerezd lereszelt fokhagymával és a fűszerkeverékkel. Ha a keverék nem tartalmaz sót, azt is adunk hozzá. 

A fűszeres olajat összekeverjük a répadarabokkal és a többi megpucolt, egészben hagyott fokhagymával, és kiterítjük egy sütőtálban. Lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-55 perc alatt készre sütjük. A sütési idő vége felé levesszük az alufóliát, és ízlés szerint megpirítjuk a zöldséget. 

Görög joghurttal és aprított snidlinggel tálaljuk. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Római gnocchi

Római gnocchi

Nem teljesen klasszikusan...
Baconös-tojásos melegszendvics

Baconös-tojásos melegszendvics

Mondd másképp: szalonnás tojás!
Ropogós granola

Ropogós granola

Az egyik legfinomabb reggeli. Vigyázat, függőséget okoz!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?