Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Baconös-tojásos melegszendvics

Mondd másképp: szalonnás tojás!
2020. április 23.

Amilyen egyszerű, annyira finom ez a melegszendvicskrém: a bacon és a tojás mellé kápia csatlakozik, a krémességről pedig a tejföl és a mustár gondoskodik. Akár előző este is elkészíthetjük, másnap már csak meg kell kenni a kenyér- vagy bagettszeleteket, megpakolni mozzarella sajttal, majd a sütő grillfokozatán pár perc alatt aranysárgára sütni.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 tojás
  • 12 dkg kockázott bacon
  • két kisebb kápiapaprika
  • 4 szál újhagyma fehér része
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 púpozott evőkanál mustár
  • só, őrölt fekete bors
  • 20 dkg mozzarella sajt

Elkészítés

 

A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután megpucoljuk. 

A kockázott bacont egy serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, kis kockákra vágott paprikát és a felkarikázott újhagymát. Pár perc alatt összesütjük, ezalatt a paprika szépen megpuhul. 

A tojásokat keverőtálba tesszük, villával összetörjük, kikeverjük a tejföllel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáforgatjuk a kápiás keveréket. 

A krémet tetszőleges kenyér- vagy bagettszeletekre halmozzuk, a tetejükre mozzarellát teszünk. A sütő grillfokozatán aranyszínűre sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós granola

Ropogós granola

Az egyik legfinomabb reggeli. Vigyázat, függőséget okoz!
Gyümölcsrizses palacsinta

Gyümölcsrizses palacsinta

Édes és laktató finomság, mert néha a legegyszerűbb dolgok esnek a legjobban.
Gyors bulgursaláta

Gyors bulgursaláta

Megéheztél? Csak kapd elő a hűtőből!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?