Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors bulgursaláta

Megéheztél? Csak kapd elő a hűtőből!
2020. április 2.

A hét elején Kriszti mutatott egy hasonló salátát, amit gluténérzékenyeknek (is) javasolt. Én most egy „gluténos” receptet mutatok a gabonás-álgabonás saláták végtelen variációi közül. Tudom, hogy most nincs mindig minden a hűtőtökben, viszont ez a saláta annyira jó maradékhasznosító! Következzen az én verzióm, váltogassátok kedvetekre a belevalókat! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 20 dkg bulgur

  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg (koktél)paradicsom
  • fél-1 gránátalma magjai ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • aprított snidling és petrezselyemzöld

Elkészítés

 

A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. 

Az újhagymát megtisztítjuk, fehér részét felkarikázzuk, a megmosott (koktél)paradicsomot felkockázzuk. Összeforgatjuk a bulgurral és a gránátalmamagokkal. 

Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, némi sóval és borssal, majd az aprított zöldfűszerekkel együtt a salátához adjuk. Alaposan összeforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Füstölt sajtos krumplikrémleves

Füstölt sajtos krumplikrémleves

Krémes-sajtos csoda egyszerű hozzávalókból.
Sült kelbimbó

Sült kelbimbó

Felejtsd el a chipszet!
Egyben sült fasírt zöldségekkel

Egyben sült fasírt zöldségekkel

Főételnek és főzelékekhez feltétnek is szuper lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.