Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors bulgursaláta

Megéheztél? Csak kapd elő a hűtőből!
2020. április 2.

A hét elején Kriszti mutatott egy hasonló salátát, amit gluténérzékenyeknek (is) javasolt. Én most egy „gluténos” receptet mutatok a gabonás-álgabonás saláták végtelen variációi közül. Tudom, hogy most nincs mindig minden a hűtőtökben, viszont ez a saláta annyira jó maradékhasznosító! Következzen az én verzióm, váltogassátok kedvetekre a belevalókat! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 20 dkg bulgur

  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg (koktél)paradicsom
  • fél-1 gránátalma magjai ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • aprított snidling és petrezselyemzöld

Elkészítés

 

A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. 

Az újhagymát megtisztítjuk, fehér részét felkarikázzuk, a megmosott (koktél)paradicsomot felkockázzuk. Összeforgatjuk a bulgurral és a gránátalmamagokkal. 

Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, némi sóval és borssal, majd az aprított zöldfűszerekkel együtt a salátához adjuk. Alaposan összeforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Füstölt sajtos krumplikrémleves

Füstölt sajtos krumplikrémleves

Krémes-sajtos csoda egyszerű hozzávalókból.
Sült kelbimbó

Sült kelbimbó

Felejtsd el a chipszet!
Egyben sült fasírt zöldségekkel

Egyben sült fasírt zöldségekkel

Főételnek és főzelékekhez feltétnek is szuper lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?