Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Füstölt sajtos krumplikrémleves

Krémes-sajtos csoda egyszerű hozzávalókból.
2020. április 1.

Csak néhány hozzávaló kell ehhez a mennyei leveshez, és máris szebben indul a délután. Ráadásul laktató is, így elég utána egy könnyű második fogás.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • só, őrölt fekete bors
  • 3 db babérlevél
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • tetszőleges reszelt sajt, pirított kenyérkockák és snidling a tálaláshoz

Elkészítés

 

Az olajat és a vajat felmelegítjük egy lábasban. Rátesszük a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, megdinszteljük, majd hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymát. Mehet rá a meghámozott, kis kockákra vágott burgonya, kevergetve átpirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel (vagy zöldség alaplével). Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a babérleveleket. 

A levest felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a hagymák és a burgonyakockák is teljesen megpuhulnak. Közben beleszórjuk a lereszelt füstölt sajtot is, hagyjuk teljesen felolvadni. 

A levesből eltávolítjuk a babérleveleket. Botmixerrel krémesre törjük, majd egy merőkanálnyi lével kikeverjük a tejszínt. A lábasba csorgatjuk, és még egyet forralunk rajta. Reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal és aprított snidlinggel megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült kelbimbó

Sült kelbimbó

Felejtsd el a chipszet!
Egyben sült fasírt zöldségekkel

Egyben sült fasírt zöldségekkel

Főételnek és főzelékekhez feltétnek is szuper lesz.
Kekszes-túrós pite

Kekszes-túrós pite

Jöhet egy finom süti délutánra?

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?