Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült kelbimbó

Felejtsd el a chipszet!
2020. március 28.

Ha bezárkózunk a lakásba, sajnos hajlamosak vagyunk többet nassolni. Felejtsétek el a hizlaló rágcsákat, inkább próbáljátok ki ezt a receptet! A sült kelbimbó „zöldséggyűlölőknek” is kötelező, annyira finom! 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 40 dkg kelbimbó
  • sütéshez való olívaolaj

Elkészítés

 

A kelbimbókat mossuk meg, szárukat és külső leveleiket távolítsuk el, majd hosszában vágjuk mindet ketté. Szórjuk keverőtálba, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk meg, és forgassuk alaposan össze. 

Terítsük ki a szemeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre úgy, hogy ne fedjék egymást. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc kell nekik. Érdemes figyelni sütés közben, viszont ne vegyük ki túl korán, akkor lesznek igazán finomak, ha alaposan megpirulnak. Tálaljuk melegen, például fűszeres tejföllel. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült fasírt zöldségekkel

Egyben sült fasírt zöldségekkel

Főételnek és főzelékekhez feltétnek is szuper lesz.
Kekszes-túrós pite

Kekszes-túrós pite

Jöhet egy finom süti délutánra?
Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Itt a szezon, süssünk pihe-puha pogácsát a tavasz sztárjával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?