Ropogós granola
Készítsünk rögtön nagyobb adagot, tegyük egy csinos üvegben a konyhapolcra, és jó ideig megoldottuk a reggelit. Fogyaszthatjuk joghurttal, tejjel, növényi tejjel, gyümölcsökkel, mindenhogyan nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók
egy közepes méretű üveghez- 5 dkg kókuszolaj
- 2 evőkanál méz
- 20 dkg nagy szemű zabpehely
- 2 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 2 nagy marék kókuszchips
- 0,6 dl juharszirup
- 10 dkg aszalt áfonya és mazsola vegyesen
Elkészítés
A kókuszolajat a mézzel együtt folyékony állagúra olvasztjuk. Keverőtálba szórjuk a zabpelyhet, a fahéjat és a kókuszchipszet, rálocsoljuk a kókuszolajos-mézes keveréket és a juharszirupot. Jó alaposan összeforgatjuk, egészen addig, amíg a keverék mindenhol egyenletesen csillog.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre borítjuk, eligazgatjuk egy vékony rétegben. 150 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb. 30-40 perc), 10-15 percenként átkeverjük. Kiterítve hagyjuk kihűlni, közben hozzákeverjük az aszalványokat. Száraz, hűvös helyen, jól záródó üvegben tároljuk.