Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós granola

Az egyik legfinomabb reggeli. Vigyázat, függőséget okoz!
2020. április 17.

Készítsünk rögtön nagyobb adagot, tegyük egy csinos üvegben a konyhapolcra, és jó ideig megoldottuk a reggelit. Fogyaszthatjuk joghurttal, tejjel, növényi tejjel, gyümölcsökkel, mindenhogyan nagyon-nagyon finom! 

Hozzávalók

egy közepes méretű üveghez
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 20 dkg nagy szemű zabpehely
  • 2 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 2 nagy marék kókuszchips
  • 0,6 dl juharszirup
  • 10 dkg aszalt áfonya és mazsola vegyesen

Elkészítés

 

A kókuszolajat a mézzel együtt folyékony állagúra olvasztjuk. Keverőtálba szórjuk a zabpelyhet, a fahéjat és a kókuszchipszet, rálocsoljuk a kókuszolajos-mézes keveréket és a juharszirupot. Jó alaposan összeforgatjuk, egészen addig, amíg a keverék mindenhol egyenletesen csillog. 

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre borítjuk, eligazgatjuk egy vékony rétegben. 150 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb. 30-40 perc), 10-15 percenként átkeverjük. Kiterítve hagyjuk kihűlni, közben hozzákeverjük az aszalványokat. Száraz, hűvös helyen, jól záródó üvegben tároljuk. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyümölcsrizses palacsinta

Gyümölcsrizses palacsinta

Édes és laktató finomság, mert néha a legegyszerűbb dolgok esnek a legjobban.
Gyors bulgursaláta

Gyors bulgursaláta

Megéheztél? Csak kapd elő a hűtőből!
Füstölt sajtos krumplikrémleves

Füstölt sajtos krumplikrémleves

Krémes-sajtos csoda egyszerű hozzávalókból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.