Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Roppanós tésztaburok, olvadozó sajt - egyszerű és nagyszerű vendégváró a leveles batyuban sült camembert

Ez az a finomság, ami – ha magát az ételkészítést nézzük – annyira egyszerű, hogy szinte receptúrát sem igényel.
2017. május 6.

Ha azt vesszük, hogy mennyire jól variálható, villantós első fogás vagy party étel, nálam az egyik kedvenc hosszú évek óta. A tésztaburok roppanósra sül, és ha még jó melegen megvágjuk, szinte kibuggyan a karakteres ízű, olvadozó sajt és a töltelék.

 

Hozzávalók

2 darabhoz
  • 1 csomag (400g) téglalap alakúra nyújtott, feltekert, konyhakész leveles tészta
  • liszt
  • 2 kerek camembert sajt
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

Variációk:

Áfonyás: 3-4 evőkanál sűrű jam vagy lekvár. Savanykásabbat válasszunk, például a klasszikus áfonyát vagy ribizlit. Egzotikusabb irányba is elvihetjük pikáns fügelekvárral.

Gombás-zöldfűszeres: 5 dkg apróra darabolt barna csiperkét kevés olajon lepirítunk, sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük.

Zöld pesztós: 1 marék bazsalikomba parmezánt reszelünk és tetszőleges olajos magvakkal összezúzzuk, kissé megsózzuk. Annyi olívaolajat keverünk hozzá, hogy egészen sűrű, pasztásabb állagot kapjunk.

Elkészítés:

toltottcamembert1

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A leveles tésztát a sütőpapírján kitekerjük, éppen egy kevés lisztet szórunk rá, és sodrófával kissé tovább nyújtjuk. Keresztben kettévágjuk, mindkét darabból levágunk egy olyan széles csíkot, hogy a többiből négyzet formát kapjunk. (A maradék csíkokat egyszerűen lekenem tojással, megszórom karakteresebb ízű reszelt sajttal, és hasonlóképpen megsütöm. Sütési ideje a batyukénál rövidebb.)

A kicsomagolt camembert sajtokat lapjával kettévágjuk. Megkenjük pesztóval, gombaraguval vagy áfonyalekvárral, összeragasztjuk, és a tetejére és teszünk egy keveset a kiválasztott töltelékből.

A sajtokat a tésztanégyzetek közepére helyezzük, a tésztasarkokat összecsípjük, batyuformát alakítunk ki, az összecsípett részt alaposan összenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon ki. Felvert, enyhén sózott tojással lekenjük, és az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük, azonnal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A palacsintatorta (készüljön édes vagy akár sós verzióban) az egyik kedvenc vendégváróm. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy teljes éjszakát áll a hűtőben, szépen díszíthető, így az asztal éke lehet. Készítsétek inkább kisebb palacsintasütőben a palacsintákat, hogy minél több rétegből álljon a tortátok.
Az egyik legfinomabb vendégváró fogás -  egy picit újragondolva

Az egyik legfinomabb vendégváró fogás - egy picit újragondolva

Szép, francia, könnyű és finom. Persze, hogy quiche!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.