Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi tojáskrémes szendvics Ammerländer Edami sajttal

A sokféle variáció közül mi így szeretjük legjobban
2017. May 22.

Hozzávalók

  • bagett
  • 6 főtt tojás                             
  • Ammerländer Edámi sajt
  • 1 csokor újhagyma
  • retek
  • salátalevelek
  • fél dl tejföl
  • fél dl mustár
  • fél dl majonéz
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A megpucolt főtt tojásokat a tejföllel, a mustárral és a majonézzel krémesre törjük. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk is, majd végül belekeverjük az újhagyma aprított fehér részét. A kettévágott bagettekbe salátaleveleket helyezünk, gazdagon rétegezzük a krémünkkel, majd ráhelyezzük az Ammerländer Edámi sajtszeleteket és a retekkarikákat. Erre a szendvicsre, ha csak ránézünk, akkor is megjön a jókedvünk – ha pedig megkóstoljuk, igazán érezhetjük, mit jelent testünk-lelkünk-nyelvünk számára a tavasz… 

Az edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!