Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ricottás, kelkáposztás, gombás pirítós

2016. október 1.

Hozzávalók

  • erdei gombák
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • kelkáposzta
  • chili
  • fehérbor ecet
  • só és bors
  • ricotta
  • kenyér

Elkészítés

1. Olívaolajon, néha megkeverve, pároljuk meg az erdei gombákat a szeletelt fokhagymával, amíg barna és ropogós nem lesz.

2. Adjuk hozzá a kelkáposzta leveleket és az apróra vágott chili paprikát (Ha nem szeretnénk túl erősre, magozzuk ki!), és forgatva főzzük, amíg a káposzta összeesik.

3. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kis ecetet.

4. Sózzuk és borsozzuk a ricottát, és kenjük meg vele a pirítós kenyér szeleteket.

5. Kanalazzunk rá a gombás-káposztás keverékből.

  

Forrás:bonappetit.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gombapaprikás tejfölös nokedlivel

Gombapaprikás tejfölös nokedlivel

A legmagyarosabb vegetáriánus ételünk: éljen a gombapaprikás!
Gombás penne

Gombás penne

Villámgyorsan elkészíthető ez a vajjal sűrített, gombás tészta. A legbiztosabb befutó egy sietős hétköznap estére.
Napraforgómagos rizottó pirított gombával

Napraforgómagos rizottó pirított gombával

Jókuti András, gasztroblogger nem hazudtolta meg önmagát és egy meghökkentő skandináv recepttel érkezett az Ízes Élet konyhájába: napraforgómagból készít rizottót.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.