Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tepsis karfiolfelfújt pórés laskagombával

Ebben a tepsis fogásban gazdag íze mellett azt szeretem a legjobban, hogy akár előző nap előkészíthető, így másnap már csak egy gyors zöldségragut kell főzni, és mehet is a tepsibe!
2016. november 22.

Ebben a tepsis fogásban gazdag íze mellett azt szeretem a legjobban, hogy akár előző nap előkészíthető, így másnap már csak egy gyors zöldségragut kell főzni, és mehet is a tepsibe. Ha tehetitek, laskagombából készítsétek, nekem így a kedvencem!

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 15 dkg barna rizs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 30 dkg laskagomba
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

1. A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő vízben puhára főzzük. Mikor elkészült, krumplinyomóval összetörjük, és félretesszük hűlni. A barna rizst átmossuk, és kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.

tepsisgombakarfiol1

2.Közben egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, felkarikázott póréhagymát párolni kezdjük rajta. Rádobjuk a megmosott, kockázott kaliforniai paprikát és laskagombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és kevergetve puhára főzzük.

3. A kész zöldségragut összekeverjük a karfiolpürével és a főtt rizzsel. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat elhabarjuk, a karfiolos elegyhez adjuk, kissé még sózzuk, borsozzuk. Végül óvatosan, lapáttal hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

4. A masszát kivajazott sütőtálba simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél rászórjuk a lereszelt sajtokat. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos-tejszínes laskagombaragu lila burgonyával

Spenótos-tejszínes laskagombaragu lila burgonyával

Egyszerű és nagyszerű ez a vegetáriánus tésztás egytálétel, melyet Rácz Sándor, a biodinamizmus jegyében mutatott meg Péternek.
Karfiolos, diós krumplipüré

Karfiolos, diós krumplipüré

Ezzel a különleges krumplipürével a legegyszerűbb húsétel is ünnepivé válhat.
Sült karfiolos szélesmetélt sós-édes mandulával

Sült karfiolos szélesmetélt sós-édes mandulával

A karfiol új arca, avagy karfiolos tészta, ahogy talán még sosem gondoltad. Pirított mandulával megbolondítva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!