Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tepsis karfiolfelfújt pórés laskagombával

Ebben a tepsis fogásban gazdag íze mellett azt szeretem a legjobban, hogy akár előző nap előkészíthető, így másnap már csak egy gyors zöldségragut kell főzni, és mehet is a tepsibe!
2016. november 22.

Ebben a tepsis fogásban gazdag íze mellett azt szeretem a legjobban, hogy akár előző nap előkészíthető, így másnap már csak egy gyors zöldségragut kell főzni, és mehet is a tepsibe. Ha tehetitek, laskagombából készítsétek, nekem így a kedvencem!

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 15 dkg barna rizs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 30 dkg laskagomba
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

1. A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő vízben puhára főzzük. Mikor elkészült, krumplinyomóval összetörjük, és félretesszük hűlni. A barna rizst átmossuk, és kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.

tepsisgombakarfiol1

2.Közben egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, felkarikázott póréhagymát párolni kezdjük rajta. Rádobjuk a megmosott, kockázott kaliforniai paprikát és laskagombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és kevergetve puhára főzzük.

3. A kész zöldségragut összekeverjük a karfiolpürével és a főtt rizzsel. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat elhabarjuk, a karfiolos elegyhez adjuk, kissé még sózzuk, borsozzuk. Végül óvatosan, lapáttal hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

4. A masszát kivajazott sütőtálba simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél rászórjuk a lereszelt sajtokat. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos-tejszínes laskagombaragu lila burgonyával

Spenótos-tejszínes laskagombaragu lila burgonyával

Egyszerű és nagyszerű ez a vegetáriánus tésztás egytálétel, melyet Rácz Sándor, a biodinamizmus jegyében mutatott meg Péternek.
Karfiolos, diós krumplipüré

Karfiolos, diós krumplipüré

Ezzel a különleges krumplipürével a legegyszerűbb húsétel is ünnepivé válhat.
Sült karfiolos szélesmetélt sós-édes mandulával

Sült karfiolos szélesmetélt sós-édes mandulával

A karfiol új arca, avagy karfiolos tészta, ahogy talán még sosem gondoltad. Pirított mandulával megbolondítva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.