Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gombával és spenóttal töltött csirke quinoával

Adásban volt: 2017. június 12.
A recepthez tartozó videó
2017. június 12.

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 g csiperkegomba
  • friss kakukkfű
  • 900 g friss bébispenót
  • 2 csirkemell filé
  • 80 g gouda sajt
  • 200 g quinoa
  • 1 szál újhagyma
  • friss snidling

  • vaj
  • A pácokhoz:
  • 1 tasak sültcsirke fűszerkeverék
  • fél tk őrölt paprika
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A quinoat átmossuk, majd sós vízben puhára főzzük.

2. A gombát felvágjuk, majd olívaolajon és vajon lepirítjuk az apróra vágott kakukkfűvel és csak a legvégén sózzuk.

3. Kétféle pácot készítünk. Két tálba teszünk olívaolajat, majd az egyiket elkeverjük sóval, borssal és pirospaprikával, míg a másikat a fűszerkeverékkel.

4. Ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a spenótot és megfonnyasztjuk.

5. A csirkemelleket egy tepsire tesszük, alaposan bekenjük egyiket az egyik páccal, a másikat a másik páccal. Ezután a húsok tetejét félig bevagdossuk és megtöltjük a spenótos töltelékkel. Majd megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokon 20-25 percig sütjük.

6. Ha marad a töltelékből vagy a sajtból, akkor azt keverjük hozzá a megfőtt quinoához.

7. Tálaláskor apróra vágott újhagymával és snidlinggel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.