Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós lazacfilé quinoával és grillezett zöldségekkel

Adásban volt: 2017. április 18.
A recepthez tartozó videó
2017. április 18.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 db lazacfilé (25 dkg/db)
  • 1 l alaplé
  • 8-10 szál zöldspárga
  • 1 marék cukorborsó
  • 1 kápia paprika
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors
  • extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg quinoa

Elkészítés

1. A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk.

2. A cukorborsót és a spárgát blanchirozzuk vagyis 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízbe áztatjuk. Közvetlenül sütés előtt kivesszük őket, a fölösleges nedvességet leitatjuk róluk, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal bepácoljuk.

3. A csirke alaplevet felforraljuk, majd a quinoat ebben főzzük meg.

4. A kápia paprikát 4 csíkra vágjuk, eltávolítjuk a magházát, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal lelocsoljuk. Az újhagymát kettévágjuk és olívaolajjal bekenjük.

5. Sütés előtt a halakról leitatjuk a nedvességet, majd a zöldségekkel együtt grillen ropogósra sütjük. Egy tányérra halmozzuk a quinoat és a zöldségeket, ráhelyezzük a lazacfiléket, majd megszórjuk friss petrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal és borsozzuk.. Jó étvágyat!

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sült lazac

Sült lazac

Így készül a tökéletes sült lazac!
Fűszeres, morzsás lazac

Fűszeres, morzsás lazac

A ropogós, citrusos, vajas kenyérmorzsában sült lazac minden alkalomra kitűnő választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?