Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós lazacfilé quinoával és grillezett zöldségekkel

Adásban volt: 2017. April 18.
A recepthez tartozó videó
2017. April 18.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 db lazacfilé (25 dkg/db)
  • 1 l alaplé
  • 8-10 szál zöldspárga
  • 1 marék cukorborsó
  • 1 kápia paprika
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors
  • extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg quinoa

Elkészítés

1. A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk.

2. A cukorborsót és a spárgát blanchirozzuk vagyis 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízbe áztatjuk. Közvetlenül sütés előtt kivesszük őket, a fölösleges nedvességet leitatjuk róluk, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal bepácoljuk.

3. A csirke alaplevet felforraljuk, majd a quinoat ebben főzzük meg.

4. A kápia paprikát 4 csíkra vágjuk, eltávolítjuk a magházát, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal lelocsoljuk. Az újhagymát kettévágjuk és olívaolajjal bekenjük.

5. Sütés előtt a halakról leitatjuk a nedvességet, majd a zöldségekkel együtt grillen ropogósra sütjük. Egy tányérra halmozzuk a quinoat és a zöldségeket, ráhelyezzük a lazacfiléket, majd megszórjuk friss petrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal és borsozzuk.. Jó étvágyat!

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sült lazac

Sült lazac

Így készül a tökéletes sült lazac!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!