Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Halászlé Pataky módra

Adásban volt: 2017. október 5.
A recepthez tartozó videó
2017. október 5.

Hozzávalók

6 személyre
  • 1 ponty (pikkelyezve)
  • 50 dkg harcsafilé
  • 20-30 dkg halbelsőség
  • 3-4 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • 6 liter víz
  • 1 zöld erős paprika
  • 1 piros chili

Elkészítés

1. A pontyot kifilézzük. Egy lábasban hideg vízben kezdjük főzni a halászlevet. Beletesszük az első úszókat, a megtisztított ponty fejet, a mellúszókat és a gerincet és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.

2. A két filét a bőrére fektetjük és a húsát sűrűn beirdaljuk, így átvágjuk a szálkákat. Majd félretesszük.

3. A harcsafilét felkockázzuk, a ponty mellé tesszük és alaposan besózzuk, majd pirospaprikával is megszórjuk, majd hűtőben pihentetjük.

4. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát és az erős paprikát, a kettévágott paradicsomot, a chilit, megszórjuk pirospaprikával és zubogva forraljuk 45-50 percig. Ezután leszűrjük, visszatesszük csendes forrásra és hozzáadjuk a halfiléket és a belsőségeket. Egyet forralunk rajta és kész. Erős paprikával tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Halászlé

Halászlé

A klasszikus magyar halászlé télen-nyáron készíthető, de a karácsonyi asztalról biztosan nem hiányozhat.
Halászlé Szekszádról Adorjáni Bálinttól

Halászlé Szekszádról Adorjáni Bálinttól

Adorjáni Bálint, a Radnóti Színház művésze nagyon szeret édesapjával együtt főzni, mégpedig halászlét. Szekszárdról került Budapestre, de a halászlé főzés, olyan apa-fia tradíció maradt, amelyhez mindketten ragaszkodnak. Mikor hazalátogat szüleihez, irány a kert, elő a bográccsal, és már rotyog is az illatos lé a kondérban.
Halászlé

Halászlé

Nem kell hozzá bogrács, nem kell hozzá őrületes szakértelem. A lényeg a gondosan kiválasztott alapanyag: a friss hal! Készüljünk az ünnepre!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.