Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyors halleves thai fűszerekkel

Adásban volt: 2016. november 22.
A recepthez tartozó videó
2016. november 22.

Hozzávalók

  • 20 dkg tőkehal
  • 10 db kagyló
  • 8 db királyrák
  • 1 l alaplé
  • kurkuma, chili
  • 2 dl kókusztejszín
  • gyömbér, só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 fej hagyma
  • 3 db kaffir lime levél
  • 1 szál thai citromnád
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • friss koriander
  • 20 dkg csiperke
  • extraszűz-olívaolaj

Elkészítés

1. Egy edényben extra szűz olívaolajat melegítünk, és beletesszük a reszelt gyömbért, fokhagymát, és az apróra vágott piros chilit.

2. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a kés fokával összetört citromnádat, és a felnegyedelt gombákat, és megpirítjuk.

3. Beletesszük a 2-3 mm-es karikákra vágott póréhagymát, majd kurkumával ízesítjük, és felöntjük alaplével. Ekkor beletesszük a kaffir lime leveleket, és összeforraljuk az ízeket.

4. A garnéla hátát bevágjuk, kihúzzuk a bélcsatornát, és a páncélt egy mozdulattal lehúzzuk. A tőkehalat felkockázzuk, a feketekagylók szakállát leszedjük, és egyszerre a levesbe tesszük őket.

5. A levest újra felforraljuk, majd a tűzről azonnal levesszük, hogy a forró lében készüljenek el a kagylók, garnélák és tőkehalkockák. Felöntjük sűrű kókusztejjel, majd citromhéjat reszelünk rá. Tálaláskor újhagymát és friss koriandert aprítunk rá.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tom Kha Gai, a vasárnapi thai csirkeleves

Tom Kha Gai, a vasárnapi thai csirkeleves

Az ázsiai konyha rajongói mindenképpen próbálják ki ezt az egzotikus levest. Akárcsak a leves, az alapjául szolgáló curry paszta is könnyedén elkészíthető házilag.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.