Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszi vadraguleves gombás krumpligombóccal

Adásban volt: 2017. október 2.
A recepthez tartozó videó
2017. október 2.

Hozzávalók

8 személyre
  • 1 kg vaddisznó comb
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3-4 db babérlevél
  • 1,5-2 liter alaplé
  • 1 ek kacsazsír

  • A gombóchoz:
  • 1 nagy burgonya
  • 30 dkg vegyes gomba
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg parmezán sajt
  • friss tárkony
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy felhevített lábasban zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

2. A húst felkockázzuk, majd a hagymához adjuk és magas hőfokon megpirítjuk.

3. Közben felaprítjuk a sárgarépát, a karalábét és kettévágjuk a burgonyát.

4. Ezután babérlevelet teszünk a húshoz, majd fedő alatt addig fűzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul, ekkor adjuk hozzá a zöldségeket és felöntjük az alaplével. Tovább főzzük fedő alatt.

5. A gombóchoz nagyobb darabokra vágjuk a gombákat, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. A burgonyákat kivesszük a lábasból és egy aprítógépben ledaráljuk a gombákkal együtt, amit megborsozunk. Egy tálban áttesszük és elkeverjük a tojással és a liszttel, majd sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott friss tárkonyt. Ezután összegyúrjuk, golyókat formálunk belőle, a zöldborsóval együtt beletesszük a levesbe, majd pár percig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére a gombócok. Felöntjük tejszínnel, majd forralunk még rajta egyet. Jó étvágyat!

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Így készítsd a legkrémesebb zöldséglevest

Így készítsd a legkrémesebb zöldséglevest

Ezúttal karfiolból, ami ráadásul a főzés előtt sütőbe kerül, hogy még ízletesebb és zamatosabb legyen
Pirított kaliforniai paprika krémleves

Pirított kaliforniai paprika krémleves

Lélekmelengető leves, hogy kibírjuk ezt a kis időt, ami még hátra van a télből

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!