Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Raguleves húsgombóccal, lestyános ecettel

Adásban volt: 2017. szeptember 19.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 19.

Hozzávalók

8 személyre
  • 3 liter alaplé
  • 1 ek libazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 db zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 4-5 fej gomba
  • friss petrezselyem
  • só, bors
  • A húsgombóchoz:
  • 20 dkg marhahús
  • 20 dkg sertés dagadó
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1-2 ek lestyános ecet
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy felhevített lábasban kacsazsíron megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát.

2. A sárgarépát, a karalábét és a zellergumót nagyobb darabokra vágjuk, majd a karalábé kivételével a hagymán lepirítjuk.

3. A fokhagymákat összezúzzuk és a zöldségekhez adjuk.

4. Ha a zöldségek kicsit lepirultak, hozzáadjuk a karalábét, a felkockázott paprikát és gombát, a paradicsomot, a friss petrezselymet, végül sózzuk, borsozzuk.

5. Végül felöntjük az alaplével és 50 percet főzzük.

6. Ezután a 3 féle húst ledaráljuk a vöröshagymával és a fokhagymával, majd összekeverjük a rizzsel, a tojással, a zsemlemorzsával és sózzuk, borsozzuk. 10 percig állni hagyjuk, utána gombócokat formálunk belőle, majd amikor a zöldségek félig megpuhultak, beletesszük a levesbe.

7. Tálalás előtt belekeverünk a levesbe lestyános ecetet és egyet forralunk rajta. Friss tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mustáros-gombás raguleves, krumpligombóccal

Mustáros-gombás raguleves, krumpligombóccal

Sok kiváló hozzávalóból, csak finom végeredmény születhet. Ezúttal egy tartalmas téli leves, gombával, mustárral és zöldfűszeres krumpligombóccal.
Zöldfűszeres malacraguleves krumpligombóccal

Zöldfűszeres malacraguleves krumpligombóccal

Kiadós, gazdag, ízletes leves, ami akár önmagában is kitölt egy étkezést.
Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

Igazán gazdag leves, vasárnapi ebédekhez vagy ünnepi asztalra ajánljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!