Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sörös marharagu krumpligombóccal

Adásban volt: 2017. október 11.
A recepthez tartozó videó
2017. október 11.

Hozzávalók

8 személyre
  • 2 kg marhalábszár
  • 2-3 dl sör
  • 2 szál sárgarépa
  • 1-2 ek liszt
  • 5 dkg olívaolaj
  • 6-8 db mogyoróhagyma
  • 8-10 db csiperke
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db szárzeller
  • 6-8 db fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 3 dl alaplé
  • 2 ek paradicsompüré
  • só, bors
  • A krumpligombóchoz:
  • 2 db burgonya
  • 1 tojás
  • 10-15 dkg liszt

Elkészítés

1. A húst megtisztítjuk az erős inaktól, majd nagyobb kockákra vágjuk és kevés lisztben megforgatjuk. Egy felhevített öntöttvas edényben olívaolajon megpirítjuk a húskockákat és kiszedjük őket egy tányérra.

2. A mogyoróhagymákat és a kisebb gombákat egyben tesszük a lábasba és olívaolajon megpirítjuk őket a nagyobb kockákra vágott sárgarépával, zellerrel és póréhagymával együtt. Ha a zöldségek megpirultak hozzáadjuk a kakukkfüvet, a húskockákat, a paradicsompürét, a fokhagymát, majd sózzuk. Felöntjük a sörrel és az alaplével, forralunk még rajta egyet, rátesszük a fedőt és sütőben sütjük 120 fokon 3 órán keresztül.

3. A krumpligombóchoz a krumplikat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd ha kihűlt lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, majd alaposan elkeverjük annyi liszttel, hogy formázható legyen. Gombócokat formálunk belőle, a raguhoz adjuk és puhára főzzük. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Törökös, fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Törökös, fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Török ihletésű, de a magyar ízléshez is nagyon közel áll ez a fűszeres marharagu, amit a padlizsánpüré tesz igazán különlegessé.
Hagymás marharagu tarhonyával és házi csalamádéval

Hagymás marharagu tarhonyával és házi csalamádéval

Kevés hozzávalóból és két piros öntöttvas edény segítségével, fantasztikus vacsorát varázsolhatunk. Laktató, magyaros és a friss csalamádéval pedig igazán tavasziasra kerekedik.
Csigatészta vörösboros marharaguval

Csigatészta vörösboros marharaguval

Bár a csigatésztát legtöbben csak a húslevesben tudják elképzelni, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezzel a fűszeres, vörösboros marharaguval. Megéri!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.