Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sztroganoff bélszín rizzsel

Adásban volt: 2016. október 5.
A recepthez tartozó videó
2016. október 5.

Hozzávalók

  • 75 dkg marhabélszín
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 20 dkg tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek kacsazsír
  • 2 tk. mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke/vargánya
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • 10 dkg csemege uborka
  • 1 csomag petrezselyem
  • rizs
  • bors, só

Elkészítés

1. Aprítsuk fel a húst hosszabb, de keskeny csíkokra sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg egy kevés kacsazsíron.

2. Közben a gombát vágjuk karikákra vaj és olívaolaj keverékén pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizst, kicsit pirítsuk tovább együtt, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű alaplével és fedjük le.

3. Amikor a hús már kérget kapott, szedjük ki egy tálra. A hús visszamaradt zsiradékán pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyöngyhagymát, majd adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk meg.

4. Adjuk hozzá a csíkokra vágott ecetes uborkát, öntsük fel fehérborral. Ha az alkohol már elpárolgott, és kezd kicsit besűrűsödni, öntsük fel tejszínnel, ezután tegyük vissza a már megsütött húscsíkokat.

5. Vágjuk apróra a kaprot és a petrezselymet és adjuk a raguhoz.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Borjúbélszín-carpaccio madársalátával- Kovács Kati kedvence

Borjúbélszín-carpaccio madársalátával- Kovács Kati kedvence

Kovács Kati kajakkirálynőről legtöbbet sporteredményei, manapság pedig kislánya születése kapcsán hallottunk. Azt viszont kevesen tudják, hogy a konyhában is jól elboldogul. A főzési alapokat édesanyja és nővérei mellett sajátította el, de külföldi útjai során sok új kulináris hatás érte. Egy ilyen receptet osztott meg az, idén 3. születésnapját ünneplő, GoodFood magazinnal is.
Gránátalmás, fűszeres rizspiláf

Gránátalmás, fűszeres rizspiláf

Keletiesen fűszeres, önmagában, de köretként is szuperül működő perzsa piláf. Az otthoni készlet alapján szabadon variálhatjuk az összetevőket.
Rizses hús oldalasból, gombával és zöldborsóval

Rizses hús oldalasból, gombával és zöldborsóval

Egy újabb menzai klasszikus, ami azonban nyomokban sem emlékeztet az iskolai verzióra. Jó alapanyagokból, egy kis odafigyeléssel, remek vacsora készíthető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?