Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mustáros-gombás marharagu tésztával

Adásban volt: 2017. március 6.
A recepthez tartozó videó
2017. március 6.

Hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár
  • 50 dkg vegyes gomba
  • 1 ek kacsazsír
  • 2 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 zellerszár
  • 2 szál sárgarépa
  • friss kakukkfű és rozmaring
  • 4-5 babérlevél
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek liszt
  • 5 dl húsleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

Elkészítés

1. A marhalábszárat az inaktól megtisztítjuk, majd felkockázzuk.

2. Egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés liszttel összeforgatjuk.

3. Egy lábasban kacsazsírt olvasztunk, majd beletesszük a húst és megpirítjuk.

4. Hozzáadunk babérlevelet, friss kakukkfüvet, rozmaringot, alaplével felöntjük és fedő alatt addig főzzük, amíg félig megpuhul.

5. Közben a sárgarépát, a zellerszárat és vöröshagymát felkockázzuk, a raguhoz adjuk, majd tovább főzzük.

6. Egy serpenyőben a felkockázott gombákat olívaolajon megpirítjuk, csak a végén sózzuk, borsozzuk, és friss kakukkfűvel ízesítjük.

7. A végén egy kis vajat is adunk hozzá.

8. A köretet is elkészítjük, a tésztát sós vízben megfőzzük.

9. Amikor a hús és a zöldségek is majdnem teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, majd egy forralás után levesszük a tűzről. A tésztával kínáljuk.

Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hagymás marharagu tarhonyával és házi csalamádéval

Hagymás marharagu tarhonyával és házi csalamádéval

Kevés hozzávalóból és két piros öntöttvas edény segítségével, fantasztikus vacsorát varázsolhatunk. Laktató, magyaros és a friss csalamádéval pedig igazán tavasziasra kerekedik.
Csigatészta vörösboros marharaguval

Csigatészta vörösboros marharaguval

Bár a csigatésztát legtöbben csak a húslevesben tudják elképzelni, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezzel a fűszeres, vörösboros marharaguval. Megéri!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!