Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal

Adásban volt: 2017. szeptember 27.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 27.

Hozzávalók

4 személyre
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg csirkecomb filé
  • 30 dkg csiperke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A főzelékhez:
  • 1 db vajtök
  • 10 dkg vaj
  • friss kapor
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 dl alaplé

Elkészítés

1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani.

2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön. Ezután keverjük hozzá a húshoz és hűtőben pihentetjük.

3. A főzelékhez a vajtököt meghámozzuk, a belsejét kivájjuk, majd lereszeljük. Egy tálban lesózzuk, alaposan összeforgatjuk és 5 percig állni hagyjuk.

4. Egy felhevített serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük a fasírtokat.

5. Egy lábasban vajon, fehérboreceten és alaplében, apróra vágott kaporral megdinszteljük a lecsöpögtetett tököt. Egy mélytányérba szedünk a főzelékből, a tetejére helyezzük a fasírtokat. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos, tárkonyos tökfőzelék

Paradicsomos, tárkonyos tökfőzelék

Ha tökfőzelék, akkor kapor. Ha kapor, akkor csak frissen és nagy mennyiségben használva. Olyan ez a két dolog, mint a borsó meg a héja. Mindig együtt járnak. Ebben a változatban nincsen kapor, viszont friss tárkony annál több. A piros színt pedig nem a paprika, hanem a paradicsomlé szolgáltatja. Teremtsünk új divatot!
Tökfőzelék halfasírttal Bicsár Attilától

Tökfőzelék halfasírttal Bicsár Attilától

A friss, zsenge tökből készült tökfőzelék sok kaporral, kicsit savanykásan, hidegen és melegen is fantasztikus. Ahogy pedig Bicsár Attila, az Alabárdos étterem séfje készíti, halfasírttal kísérve, úgy pedig egyszerűen zseniális.
Nyers tökfőzelék

Nyers tökfőzelék

Főzés és tejfölös habarás nélküli tökfőzelék, amiből azonban a legfontosabb, a kapor nem hiányozhat. Aszalt zöldségfasírttal az igazi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?