Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült karfiolos csirkecomb, asiago sajttal

Adásban volt: 2017. november 9.
A recepthez tartozó videó
2017. november 9.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db csirkecombfilé
  • 1 db karfiol
  • 15 dkg asiago sajt
  • ½ dl alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd egy tepsibe szedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adunk 1 ek vajat, és megdinszteljük rajta a karikára vágott póréhagymát.

2. A karfiolt rózsáira szedjük és a póréhagymához adjuk még egy adag vaj kíséretében, majd fedő alatt 15-20 percig puhára pároljuk.

3. A tejfölt és a tejszínt a fokhagymával, sajttal, sóval és borssal összeturmixoljuk.

4. A csirkére terítjük a megpuhult póréhagymát és karfiolt, ráöntjük a tejszínes-sajtos mártást és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat!

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős csirkecomb póréhagymával és ciderrel

Serpenyős csirkecomb póréhagymával és ciderrel

Nagy sikerre számíthat egy az igazi csirkés egytálétel. Elegáns, mert krémesen selymes, mégis laktató, hiszen minden finomság benne van.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!