Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Joghurtos csirkecomb nyári babraguval

Adásban volt: 2017. augusztus 28.
A recepthez tartozó videó
2017. augusztus 28.

Hozzávalók

4 személyre
  • 20 dkg tarkabab
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 szárzeller
  • 1 marék zöldbab
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 chili paprika
  • 1 marék cukorborsó
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1 liter alaplé
  • A páchoz:
  • 8 db csirke felsőcomb filé
  • 4 dl görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ¼ vöröshagyma
  • friss petrezselyem
  • friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

1. A babot beáztatjuk, majd alaplében 1 óra alatt puhára főzzük.

2. A fokhagymát, petrezselymet, rozmaringot, vöröshagymát, joghurtot, sót és borsot lepürésítünk a páchoz, majd meglocsoljuk vele a csirkecomb filéket és min.20 percig állni hagyjuk. Ezután egy másik serpenyőn felhevített olajon közepes hőmérsékleten megsütjük a húsokat.

3. A babraguhoz egy serpenyőben felhevítünk olívaolajat, majd a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a szintén nagyobb darabokra vágott kápia paprikát, szárzellert és az egyben hagyott zöldbabot, valamint az apróra vágott chilit. Majd nagyobb teljesítményre kapcsoljuk a tűzhelyet, hogy piruljanak a zöldségek. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és amikor a zöldségek megpirultak a cukorborsóval együtt hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és lejjebb vesszük a tűzhely teljesítményét. Végül hozzáöntjük az előfőzött tarkababot és ízesítjük friss bazsalikommal. Jó étvágyat!

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.