Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Joghurtos csirkecomb nyári babraguval

Adásban volt: 2017. augusztus 28.
A recepthez tartozó videó
2017. augusztus 28.

Hozzávalók

4 személyre
  • 20 dkg tarkabab
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 szárzeller
  • 1 marék zöldbab
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 chili paprika
  • 1 marék cukorborsó
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1 liter alaplé
  • A páchoz:
  • 8 db csirke felsőcomb filé
  • 4 dl görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ¼ vöröshagyma
  • friss petrezselyem
  • friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

1. A babot beáztatjuk, majd alaplében 1 óra alatt puhára főzzük.

2. A fokhagymát, petrezselymet, rozmaringot, vöröshagymát, joghurtot, sót és borsot lepürésítünk a páchoz, majd meglocsoljuk vele a csirkecomb filéket és min.20 percig állni hagyjuk. Ezután egy másik serpenyőn felhevített olajon közepes hőmérsékleten megsütjük a húsokat.

3. A babraguhoz egy serpenyőben felhevítünk olívaolajat, majd a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a szintén nagyobb darabokra vágott kápia paprikát, szárzellert és az egyben hagyott zöldbabot, valamint az apróra vágott chilit. Majd nagyobb teljesítményre kapcsoljuk a tűzhelyet, hogy piruljanak a zöldségek. A koktélparadicsomokat félbevágjuk és amikor a zöldségek megpirultak a cukorborsóval együtt hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk és lejjebb vesszük a tűzhely teljesítményét. Végül hozzáöntjük az előfőzött tarkababot és ízesítjük friss bazsalikommal. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?