Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fürj kelkáposztával, kelbimbóval és körtével

Adásban volt: 2017. March 10.
A recepthez tartozó videó
2017. March 10.

Hozzávalók

  • 3 db fürj
  • 1 fej kelkáposzta
  • 20 db kelbimbó
  • 2-3 kemény körte
  • 1 l sótlan csirke alaplé
  • 1 csillagánizs
  • 5 dkg vaj
  • friss kakukkfű
  • 10 dkg bacon
  • 1 citrom
  • 1 csokor retek
  • 1 fej lilahagyma
  • ecet
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy lábosban vizet forralunk. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, a kelbimbókat leveleire szedjük. Ezután a kelkáposztát és a kelbimbókat a forrásban lévő sós vízbe tesszük 20 másodpercig, majd rögtön hideg vízben hűtjük le őket.

2. A fürjek szárnyait levágjuk, sózzuk, borsozzuk, és friss kakukkfüvet morzsolunk rá, majd olívaolajjal meglocsoljuk.

3. A körtéket csíkokra vágjuk, amivel megtöltjük a fürjeket, végül baconnal betekerjük és 200 fokon 20-25 percig sütjük.

4. A körethez a maradék körtéket is csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljanak meg, majd grill serpenyőben megsütjük. A retket hajszálvékonyra vágjuk, a lilahagymát cikkekre vágjuk, megsózzuk, majd ecettel meglocsoljuk, végül cukorral édesítjük.

5. Egy felhevített serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a megborsozott kelkáposztát.

6. A mártáshoz alapléből, csillagánizsból, friss kakukkfűből mártást készítünk.

7. A fürjeket kelkáposztaágyon tálaljuk a körtével, retekkel, ecetes lilahagymával és meglocsoljuk a mártással. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ünnepi reggeli: wasabis lazactál avokádóval, fürjtojással és kecskesajttal

Ünnepi reggeli: wasabis lazactál avokádóval, fürjtojással és kecskesajttal

"nincs rohanás, sürgető szavak, feszültség, csak a nyugalom, a finom illatok, a kényeztető ízek.."

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!