Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fürj kelkáposztával, kelbimbóval és körtével

Adásban volt: 2017. március 10.
A recepthez tartozó videó
2017. március 10.

Hozzávalók

  • 3 db fürj
  • 1 fej kelkáposzta
  • 20 db kelbimbó
  • 2-3 kemény körte
  • 1 l sótlan csirke alaplé
  • 1 csillagánizs
  • 5 dkg vaj
  • friss kakukkfű
  • 10 dkg bacon
  • 1 citrom
  • 1 csokor retek
  • 1 fej lilahagyma
  • ecet
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy lábosban vizet forralunk. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, a kelbimbókat leveleire szedjük. Ezután a kelkáposztát és a kelbimbókat a forrásban lévő sós vízbe tesszük 20 másodpercig, majd rögtön hideg vízben hűtjük le őket.

2. A fürjek szárnyait levágjuk, sózzuk, borsozzuk, és friss kakukkfüvet morzsolunk rá, majd olívaolajjal meglocsoljuk.

3. A körtéket csíkokra vágjuk, amivel megtöltjük a fürjeket, végül baconnal betekerjük és 200 fokon 20-25 percig sütjük.

4. A körethez a maradék körtéket is csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljanak meg, majd grill serpenyőben megsütjük. A retket hajszálvékonyra vágjuk, a lilahagymát cikkekre vágjuk, megsózzuk, majd ecettel meglocsoljuk, végül cukorral édesítjük.

5. Egy felhevített serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a megborsozott kelkáposztát.

6. A mártáshoz alapléből, csillagánizsból, friss kakukkfűből mártást készítünk.

7. A fürjeket kelkáposztaágyon tálaljuk a körtével, retekkel, ecetes lilahagymával és meglocsoljuk a mártással. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi zöldségleves parmezánnal és fürjtojással

Tavaszi zöldségleves parmezánnal és fürjtojással

Kicsit olaszos ízvilág, egy halom vitamin és minimális főzési idő.
Sült, füstölt sonka fürjtojással és borsós, spenótos avókádópürével

Sült, füstölt sonka fürjtojással és borsós, spenótos avókádópürével

A minap a piacon találtam mustárlevelet, nagyon megörültem neki, mert nagyon szeretem és kiváló a salátákhoz (arról nem is beszélve, hogy javítja fogyasztása a vérkeringést), így gyorsan vettem is vagy 10 dekát és azonnal beugrott egy receptötlet a húsvéti nagycsaládos reggelihez!
Ünnepi reggeli: wasabis lazactál avokádóval, fürjtojással és kecskesajttal

Ünnepi reggeli: wasabis lazactál avokádóval, fürjtojással és kecskesajttal

"nincs rohanás, sürgető szavak, feszültség, csak a nyugalom, a finom illatok, a kényeztető ízek.."

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?