Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pulled pork szendvics coleslaw salátával

Adásban volt: 2017. március 24.
A recepthez tartozó videó
2017. március 24.

Hozzávalók

  • 1 kg tarja
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • friss kakukkfű
  • 2 nagy csiperke
  • snidling
  • olívaolaj
  • 4 szelet kenyér
  • só, bors
  • A salátához:
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 szál kígyóuborka
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csomag hónapos retek
  • A majonézhez:
  • 2 tojás
  • 1 ek mustár
  • 1 citrom
  • napraforgóolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A tarját sóval, borssal megfűszerezzük, majd kacsazsíron először megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a hámozatlan fokhagymagerezdeket, a friss kakukkfüvet, végül 130-140 fokos sütőben puhára sütjük.

2. A húst szálaira szedjük, meglocsoljuk a szaftjával és állni hagyjuk.

3. A házi majonézhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgájához mustárt és citromlevet adunk, majd szinte cseppenként keverjük hozzá az olajat, amíg egyneművé nem válik. Ezután sózzuk, borsozzuk.

4. A salátához a lilahagymát, felaprítjuk, a kígyóuborka magját eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk. A póréhagymát is felkarikázzuk, majd a lilakáposztát is felcsíkozzuk. Végül hónapos retket is adunk hozzá. Az egészet összekeverjük a majonézzel.

5. A csiperkegombát olajjal bekenjük és grillsütőn megpirítjuk, majd a kenyeret is ugyanígy megpirítjuk.

6. Tálalásnál két szelet kenyér közé halmozzuk alulra a salátát, rá a húst, majd snidlinggel megszórjuk és egy szelet kenyérrel letakarjuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csicseriborsós-almás-diós szendvics

Csicseriborsós-almás-diós szendvics

15 perc alatt kész ez a nagyon finom, könnyű uzsonna, amely a kapkodós napokon akár ebédként is megállja a helyét.
Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.