Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pulled pork szendvics coleslaw salátával

Adásban volt: 2017. március 24.
A recepthez tartozó videó
2017. március 24.

Hozzávalók

  • 1 kg tarja
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • friss kakukkfű
  • 2 nagy csiperke
  • snidling
  • olívaolaj
  • 4 szelet kenyér
  • só, bors
  • A salátához:
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 szál kígyóuborka
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csomag hónapos retek
  • A majonézhez:
  • 2 tojás
  • 1 ek mustár
  • 1 citrom
  • napraforgóolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A tarját sóval, borssal megfűszerezzük, majd kacsazsíron először megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a hámozatlan fokhagymagerezdeket, a friss kakukkfüvet, végül 130-140 fokos sütőben puhára sütjük.

2. A húst szálaira szedjük, meglocsoljuk a szaftjával és állni hagyjuk.

3. A házi majonézhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgájához mustárt és citromlevet adunk, majd szinte cseppenként keverjük hozzá az olajat, amíg egyneművé nem válik. Ezután sózzuk, borsozzuk.

4. A salátához a lilahagymát, felaprítjuk, a kígyóuborka magját eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk. A póréhagymát is felkarikázzuk, majd a lilakáposztát is felcsíkozzuk. Végül hónapos retket is adunk hozzá. Az egészet összekeverjük a majonézzel.

5. A csiperkegombát olajjal bekenjük és grillsütőn megpirítjuk, majd a kenyeret is ugyanígy megpirítjuk.

6. Tálalásnál két szelet kenyér közé halmozzuk alulra a salátát, rá a húst, majd snidlinggel megszórjuk és egy szelet kenyérrel letakarjuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csicseriborsós-almás-diós szendvics

Csicseriborsós-almás-diós szendvics

15 perc alatt kész ez a nagyon finom, könnyű uzsonna, amely a kapkodós napokon akár ebédként is megállja a helyét.
Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

Kacsamájas szendvics lilahagymalekvárral

A frissen sült kacsamáj és lilahagymalekvár csodálatos találkozása a ropogósra pirított kenyéren. Könnyű vacsorának egy pohár bor mellé, keresve se találnák jobbat!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!