Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Töltött dagadó lilakáposzta salátával és Fahéjas gyömbéres házi szaloncukor

Adásban volt: 2016. december 23.
A recepthez tartozó videó
2016. december 23.

Hozzávalók

  • Töltött dagadó lilakáposzta-salátával:
  • 1 db tölteni való dagadó
  • 50 dkg pulykamáj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db tojás
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • 1 db zsemle
  • zsemlemorzsa
  • 3 dl tej
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg dió
  • 1 fej lila káposzta
  • 2 db kígyóuborka
  • ½ fej lilahagyma
  • 2 ek. majonéz
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 10 dkg magozott datolya
  • Fahéjas-gyömbéres házi szaloncukor (263 kcal)
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 5 dkg eritritpor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • fahéj, reszelt gyömbér
  • kardamom
  • Kókuszos lime-os házi szaloncukor (273 kcal)
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 5 dkg eritritpor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • lime leve
  • 10kg kókuszreszelék

Elkészítés

Fahéjas-gyömbéres házi szaloncukor:

1. A mandulareszeléket és az eritritport egy kevés vízzel összekeverjük, és hozzáadunk egy csipet sót.

2. Beletesszük a fahéjat, a csipet kardamomot, majd belereszeljük a gyömbért.

3. Vizes kézzel szaloncukor formákat gyúrunk a masszából, majd egy nyárs, vagy két kanál segítségével bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.

Kókuszos lime-os házi szaloncukor:

1. A mandulareszeléket és az eritritport egy kevés vízzel összekeverjük, és hozzáadunk egy csipet sót.

2. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, belereszeljük a megmosott lime héját.

3. Vizes kézzel szaloncukor formákat gyúrunk a masszából, majd egy nyárs, vagy két kanál segítségével bevonjuk a megolvasztott csokoládéval.

Töltött dagadó lilakáposzta-salátával:

1. A májas töltelékhez a pulykamájat aprítóba tesszük a vöröshagymával, a tejbe áztatott szikkadt zsemlével, a rozmaringgal, a petrezselyemmel, és a tojással. Ezután alacsony fokozaton hozzákeverjük a diót és az apróra vágott aszalt sárgabarackot. Ha túl híg, zsemlemorzsával sűrítjük, és még egyet keverjünk rajta. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.

2. Közben a dagadót sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk.

3. Ha a töltelék lehűlt, a dagadón egy filéző késsel nyílást vágunk. Egy habzsák segítségégével beletöltjük a tölteléket a nyílásba, majd a nyílást bevarrjuk, vagy ha van otthon, hústűvel átszúrjuk.

4. A sütőtálba a hús alá néhány fej hagymát negyedelünk, néhány ág rozmaringot teszünk bele. Kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, fóliával letakarjuk, majd másfél-két órát sütjük 160 fokon. Ha megpuhult, a fóliát levéve megpirítjuk a hús és a hagyma tetejét. Szeletelés előtt a húst legalább 40 percet lefedve pihentetjük.

5. A káposztasalátához a káposztát, egy uborkát és egy fél lilahagymát is legyaluljuk, majd lesózzuk. Egy órát hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk az aszalt vörösáfonyát, és a kisebb darabokra vágott datolyát. Beleöntünk egy kevés fehérborecetet, megcukrozzuk, hozzáadjuk a majonézt és az újhagyma zöldjét, majd alaposan összekeverjük.

gallicoop kicsi

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Kiváló ünnepi fogás a birsalmával töltött kacsamell lila káposztával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.