Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Katalán krém és spanyol tortilla

Adásban volt: 2017. September 22.
A recepthez tartozó videó
2017. September 22.

Hozzávalók

  • A tortillához:
  • 400 g burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 5 tojás
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A katalán krémhez:
  • 600 ml tej
  • 90 g cukor
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom
  • 1 rúd fahéj
  • cukor a karamellizáláshoz

Elkészítés

A tortilla:

1. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd lecsöpögtetjük róla a nedvességet.

2. A vöröshagymát is vékony csíkokra vágjuk, majd bő olajban kb.10 percig egyszerre puhára sütjük őket.

3. Ezután az olajat felitatjuk róluk, visszatesszük a serpenyőbe és ráöntjük az elkevert tojást, majd úgy sütjük meg, mintha omlett lenne.

4. Óvatosan egy tányérba csúsztatjuk, sózzuk, borsozzuk és melegen vagy akár hidegen is felvághatjuk és így fogyasztjuk.

  

A katalán krém:

1. A krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a fahéjat és a csíkokra vágott citromhéjat.

2. Egy tálban a 4 tojássárgáját elkeverjük a kukoricakeményítővel és a cukorral.

3. A tejből eltávolítjuk a fahéjat és citromhéjakat, majd óvatosan folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájához. Utána visszaöntjük a lábasba és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Utána tálakba töltjük és 2 órát hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt cukrot karamellizálunk a tetejére. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csípős babos tortilla

Csípős babos tortilla

Ha váratlan vendégek érkeznek hozzám, és gyorsan kell valami finomat prezentálni...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!