Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Káposztával és tojással töltött céklás blini

Adásban volt: 2017. május 5.
A recepthez tartozó videó
2017. május 5.

Hozzávalók

2 személyre
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 dl szénsavas víz
  • 1 elősütött cékla
  • A halas töltelékhez:
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 jalapeno
  • 1 paradicsom
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 10 dkg harcsafilé
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • 2 ek tejföl
  • olívaolaj

  • A káposztás töltelékhez:
  • 1 kis fej káposzta reszelve
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 4 kemény tojás
  • friss kapor
  • 1-2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

1. A tésztához keverjük össze egy tálban a tojást a tejjel, majd apránként hozzáadjuk a lisztet is. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, majd a reszelt céklát is, amit elősütöttünk 180 fokon 1,5 óra alatt. A tésztát félretesszük és pihentetjük.

2. A harcsás töltelékhez a hagymát apró kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük az apróra vágott jalapenoval együtt. A paradicsomot is apró kockákra vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk, hozzáreszelünk ½ gerezd fokhagymát és ízesítjük pirospaprikával. A harcsát kockákra vágjuk, sózzuk, majd azt is az alaphoz adjuk és pár percig sütjük, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a tejfölt is és óvatosan elkeverjük.

3. A káposztás töltelékhez a káposztát lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. A kemény tojásokat lereszeljük. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáreszelünk ½ gerezd fokhagymát. A káposztát kinyomkodjuk, majd a hagymához adjuk és lepirítjuk. Ezután adjuk hozzá a reszelt tojást, a tejfölt és a friss kaprot, majd borsozzuk.

4. A palacsintákat kisütjük és ízlés szerint töltjük meg őket a kétféle töltelékkel. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kaviáros blini

Kaviáros blini

Jellegzetes orosz étel. Mini palacsinták tejföllel, főtt tojással és kaviárral, akár ünnepi alkalmakra is.
Kolozsvári káposzta gerslivel

Kolozsvári káposzta gerslivel

Épp hat éve, lányom születése előtt tanultam Indiana déli részén, Bloomingtonban egy ott élő, aradi származású hölgytől. Konkrétan fél nappal előtte, mert annyira belejöttünk, hogy egész délután főzőcskéztünk, éjjelre pedig Anna is úgy döntött, ezt már kintről szemlélné. Azóta nem változtattam a receptem. A titok a kaporban és a borsikafűben rejlik. Ki ne hagyják!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.