Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sokmagvas buci, lencseburger és almás káposztasaláta

Adásban volt: 2016. December 1.
A recepthez tartozó videó
2016. December 1.

Hozzávalók

  • Lencseburger káposztasalátával:
  • 15 dkg főtt vagy konzerv lencse
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 90 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 70 g dió
  • 1 db alma
  • 20 dkg káposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 tk. fehérborecet
  • 2 ek. majonéz
  • Sokmagvas buci:
  • 1/2 tk. útifűmaghéj
  • 3 g chia mag
  • 2 dl víz
  • 1 db tojás
  • 2 tk. só
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 20 g finomszemű zabpehely/zabkorpa
  • 40 g szezámliszt
  • 30 g lenmagliszt
  • 1 ek. lenmag
  • 1 ek. szezámmag

Elkészítés

Lencseburger káposztasalátával:

1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük.

2. Egy nagyobb keverőtálban krumplinyomóval darabosra nyomkodjuk a már megfőzött vagy konzerv lencsét. Hozzákeverjük a közepes darabokra vágott diót, belekeverjük a tojást és a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, hozzátesszük a dinsztelt hagymákat, majd jó alaposan összekeverjük, és kis burgereket formázunk, amit olívaolajon megsütünk (mindkét oldalát 3-3 percig).

3. A coleslaw-hoz, vagyis a káposztasalátához összekeverjük a felszeletelt káposztát, az apró csíkokokra vágott sárgarépát és almát, és majonézzel, fehérborecetettel, sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor a pogácsa tetejére halmozzuk.

Sokmagvas buci:

1. Egy közepes tálban az útifűmaghéjat összekeverjük a chia maggal, ráöntünk egy deciliter vizet, és öt percre félretesszük, hogy a magok megszívják magukat.

2. Egy másik tálban habosra keverünk egy tojást.

3. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a lenmaglisztet, a szezámlisztet, a lenmagot és a szezámmagot, két-három csipet sóval ízesítjük, és hozzátesszük a zabkorpát és a szódabikarbónát, ez utóbbi emeli meg a tésztát.

4. A száraz hozzávalókhoz hozzákeverjük a tojást, majd a megduzzadt, vizes magkeverék-masszából annyit, hogy gyúrható, de egy kissé ragacsos tésztát kapjunk.

5. Vizes kézzel zsemléket formázunk és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket. 220 fokon 30-35 percig sütjük őket, a sütőt közben ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta.

6. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, majd lencseburgerrel és almás káposztasalátával tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!